Alexandru Bărboi, şeful Oficiului de Căpitănie: „Aradul va inaugura înaintea Timişoarei transportul...

Alexandru Bărboi, şeful Oficiului de Căpitănie: „Aradul va inaugura înaintea Timişoarei transportul public pe apă”. Ce spune viceprimarul Diaconu

1
DISTRIBUIȚI

bega coroana

S-au investit peste 20 de milioane de euro în lucrările de decolmatare pentru redeschiderea circulaţiei pe Bega, însă timişorenii nu se pot plimba pe apă pentru că municipalitatea se zgârceşte să cumpere două vaporete. Alexandru Bărboi, şeful Oficiului de Căpitănie Timişoara, ne-a declarat, astăzi, că pe canalul Bega transportul public pe apă ar putea fi inaugurat în orice moment pentru că proiectul cu privire la navigaţie pe Bega este pus la punct de câţiva ani, însă totul depinde de Primăria Timişoarei. „Municipalitatea nu trebuie decât să scoată banii şi să cumpere vaporetele, nu trebuie mulţi bani. Am avut o discuţie cu reprezentanţii din Primărie şi când le-am spus că un vaporet costă 200.000 de euro au zis că e scump, dar pe tramvaie sau autobuze plătesc între 300.000 şi un milion de euro. Le-am spus că pentru început ar putea să cumpere două vaporete în care ar intra 50 de persoane, mai ales că este mai economic, mai ieftin, mai rapid, mai nepoluant şi mai frumos. Sunt convins că timişorenii vor fi interesaţi să se plimbe cu vaporetul, decât cu autobuzul sau tramvaiul”, ne-a spus Alexandru Bărboi.

Şeful Oficiului de Căpitănie Timişoara lucrează şi la nişte proiecte de dezvoltare a navigaţiei pe Mureş şi crede că deşi nu este pus la punct niciun proiect cu privire la transportul public pe apă, Aradul o va lua înaintea Timişoarei pentru că municipalitatea este mult mai entuziasmată de această idee.


„La Timişoara mai avem nevoie doar de potcoavă ca să redeschidem transportul public pe apă, iar Aradul mai are nevoie şi de cal pentru asta, dar cred că lucrurile se vor mişca mai repede decât la Timişoara. Reprezentanţii municipalităţii din Arad sunt mult mai deschişi şi cred că Aradul va inaugura înaintea Timişoarei transportul de pasageri pe apă”, a mai explicat Alexandru Bărboi. Mai mult, căpitanul Portului Timişoara a scris şi o carte despre Bega şi Banatul de-a lungul istoriei în care este prezentat un proiect ambiţios pentru navigaţia pe Bega chiar de la Făget spre comunele învecinate Timişoarei, plus două legături cu Mureşul, una la Sânmihai şi cealaltă în aval de Făget.

Din partea oficialităţilor, Ziua Marinei a fost de fapt ziua promisiunilor repetate. Ajuns la microfon, viceprimarul Timişoarei, Dan  Diaconu a reluat placa de anul trecut. Mai exact timişorenii au ascultat din nou povestea frumoasă a transportului în comun pe Bega.  Conştient că se repetă fără a putea face dovada rezultatelor, Diaconu a explicat că deja a fost finalizată licitaţia pentru acest proiect care prevede reamanejarea spaţiilor veri, a zonei pietonale precum şi amplasarea de staţii de transport în comun pe malurile Begăi. Pasul final va fi achiziţionarea de vapoare care să circule pe Bega, iar totul ar urma să fie gata în 2015, asta pentru că vicele a dat asigurări că lucrările vor începe la finele lunii septembrie. Ajuns şi el la microfon pentru a le ura cele bune invitaţilor,   Bojin a explicat că în viziunea sa potenţialui Begăi se leagă de turism şi mult mai puţin de activităţi economice.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.