ASU Poli s-a impus fără probleme în derby-ul judeţean cu CS Ghiroda...

ASU Poli s-a impus fără probleme în derby-ul judeţean cu CS Ghiroda GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-244698937">

asu poli ghiroda 1

Echipa antrenată de fostul internaţional Paul Codrea a risipit devreme emoţiile unui joc ce părea să fie un veritabil derby pentru Liga a IV-a Timiş. ASU Politehnica a punctat devreme prin Făgeţan şi s-a impus în final cu 3-0 în faţa Ghirodei pentru a rămâne, cel puţin temporar, lider solitar în judeţ. Alb-violeţii vor să nu facă niciun pas greşit în drumul către eşaloanele superioare şi exista o oarecare teamă în legătură cu jocul de vineri. Înaintea etapei a V-a, ASU Poli, Ghiroda şi Progresul Gătaia erau singurele grupări ale „D”-ului cu maximum de puncte. Pentru a nu repeta „păţania” din sezonul trecut de Liga 5, când echipa de pe „Ştiinţa” ceda toate punctele cu Racoviţa la începutul sezonului, partida a fost tratată cu maximum de seriozitate.

Bannerele suporterilor cu invitaţie la „derby”, plasate strategic zilele trecute prin Timişoara, au avut efect. Aproape 1.500 de oameni aveau astfel să se bucure de deschiderea timpurie de scor, realizată de Nicu Făgeţan (minutul 2). Imediat după golul venit din pasa lui Alin Sotica, ASU Poli a mai avut două ocazii mari, prin Popoviciu şi Tulcan. Dar ambii au luat la ţintă barele porţii lui Toma. Golul 2 avea să vină însă din piciorul aceluiaşi Făgeţan, care a finalizat în mod asemănător în urma unei lansări venite de la Adi Ilie. Cu 2-0 avantaj la pauză, elevii lui Paul Codrea au acceptat o uşoară dominare a Ghirodei, una lăsată însă fără efect pe tabelă. Dacă oaspeţii nu au avut succes să marcheze măcar un gol, timişorenii au închis socotelile cu 13 minute înainte de final. Atunci, înlocuitorul primului marcator, Emanuel Ardelean, a profitat de o respingere slabă a portarului advers. 3-0 final şi ASU Politehnica rămâne singură pe tronul Ligii a IV-a. Echipa alb-violetă mai poate fi egalată la puncte în weekend doar de Progresul Gătaia, dacă aceasta se impune acasă cu Real Dragşina.

ASU Poli: Burtic – Birău, Secotă, Gălan, Maranescu – Vucea, Stoica, Popoviciu, Ad. Ilie – Făgeţan, Tulcan. Au mai intrat: Opriş, E. Ardelean, Al. Ionuţ şi Vişan. Antrenor Paul Codrea.

CS Ghiroda: Toma – I. Popa, A. Bogdan, Gruber, Mureşan – C. Popa, M. Andrei, C. Străuţ, Dragodan – Pătraşcu, Baranyi. Au mai intrat: Plopeanu, Ionaş, Stoica şi Gh. Costescu. Antrenor: Alin Miloş

Paul Codrea: „Îl felicit pe Alin Stoica”

 Tehnicianul lui ASU Poli era foarte mulţumit de elevii săi la finalul jocului. Paul Codrea a ţinut totuşi să-l remarce pe Alin Stoica, fostul mijlocaş al lui Anderlecht revenind recent dintr-o accidentare pentru care s-a tratat inclusiv la doctorul naţionalei, Pompiliu Popescu. “Echipa mai valoroasă a câştigat. Vreau să-l felicit pe Alin Stoica pentru efortul depus astăzi, şi nu doar pe el, ci întreaga echipă. Sunt mulţumit de modul în care am arătat azi. Le-am şi spus băieţilor să intre tare, să dea gol repede, să vadă oaspeţii că joacă cu Poli, la noi acasă. Cred că o diferenţă de două goluri era mai realistă, deşi pe final puteam face chiar 4-0”, a precizat Paul Codrea. ASU Politehnica va încheia o săptămână cu jocuri din două în două zile, duminică, când va evolua în deplasare, la jocul de prezentare al divizionarei secunde ASA Târgu Mureş. Seria a fost deschisă miercuri, când timişorenii au învins la Dragşina cu 4-0, în prima rundă intermediară din Liga a IV-a.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.