Bac-ul de toamnă, în judeţul Timiş

Bac-ul de toamnă, în judeţul Timiş

0
DISTRIBUIȚI

rezultate bac 2013

Matematica şi Limba Română sunt cele două discipline pe care cei mai mulţi elevi nu au reuşit să le treacă în prima sesiune a examenului de Bacalaureat şi speră că în ediţia de toamnă vor avea mai mult noroc. Inspectorul şcolar adjunct Aurelian Sima a afirmat, astăzi, că 1.486 de absolvenţi de liceu vor susţine proba scrisă la Limba şi Literatura Română, iar la Matematică s-au înscris 1.424 de candidaţi.


În total, în judeţul Timiş s-au înscris peste 2.400 de candidaţi, care dau BAC-ul doar la materiile la care au picat în sesiunea din vară sau care nu au reuşit să promoveze „examenul maturităţii” în anii precedenţi. Din cei 2.417 de elevi înscrişi, 1.589 sunt din promoţia 2013, iar 828 sunt din promoţia anterioară.

Luni a început prima probă a sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat, şi anume proba orală la Limba şi Literatura Română, la care s-au înscris 437 de absolvenţi de liceu. „Ieri au fost prezenţi 302 de candidaţi, restul se vor prezenta astăzi, nu a fost semnalat niciun incident. 40 % dintre cei prezenţi vorbesc limba română la nivel mediu, 37 % la nivel avansat, iar 23 % au primit calificativul „experimentat”, a spus Aurelian Sima. În această săptămână, absolvenţii de liceu susţin probele orale, iar de luni, 26 august, încep probele scrise. Elevii vor fi examinaţi în şase centre de examen, iar lucrările vor fi corectate la Colegiul Naţional Bănăţean şi la Liceul Teoretic „Dositei Obradovici”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.