BC Timişoara şi-a prezentat noii „lei” în arenă GALERIE FOTO

BC Timişoara şi-a prezentat noii „lei” în arenă GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-580970589">

bc timisoara

BC Timişoara şi-a prezentat noul lot pentru sezonul competiţional 2012-2013 l o terasa din Timişoara, în faţa suporterilor, dar şi a mai multor politicieni din oraş. Echipa s-a reunit cu gânduri mari, să continue pe linia din ultimele două sezoane, când „leii” din Banat au terminat pe locul 2, respectiv pe locul 6. Faţă de sezonul trecut, alb-violeţi au adus cinci jucători străini noi şi un român, precum şi un staff schimbat aproape în totalitate.

Au fost prezenţi 12 jucători la reunire: sârbii Zlatko Jovanovic, noul căpitan, şi  Vladimir Panic, americanii Anthony Lee Ingram şi Tremayne Johnson, lituanianul Vaidotas Volkus, muntenegreanul Aleksandar Radulovic şi românii Flavius Lăpuşte, Dragoş Andrei, George Toth, Zoran Milencovici, Georgian Păun şi Raul Covaciu. De mâilne, alături de echipă urmează să se pregătească şi Leo Filip sub comanda antrenorului Tudor Costescu. „Leii” au fost prezentaţi ca nişte mici vedete, în lumina reflectoarelor şi în aplauzele suporterilor fideli ai echipe. Echipa va fi condusă în acest an de Tudor Costescu, tehnician venit de la BCM U Piteşti. Bănăţenii vor avea un secund din Serbia, Nenad Mandic, care a lucrat şi la Steaua Roşie Belgrad, iar preparatorul fizic va fi Tiberiu Puta, asistat de fizio-kinetoterapeutul Silviu Câmpan. Nu au lipsit primarul Nicolae Robu, omniprezent la orice eveniment din Timişoara, viceprimarul Dan Diaconu, preşedintele clubului BC Timişoara, dar nici consilierii locali Ciprian Jichici, Romaniţa Jumanca sau subprefecta Liliana Oneţ. Titu Bojin a fost marele absent. Primarul a spus că îşi doreşte să vadă şi la baschet, ca şi la celelalte sporturi de echipă, că în lotul formaţiilor din Timişoara vor fi tot mai mulţi sportivi din pepiniera proprie.

Antrenorul Tudor Costescu are deja în palmares Cupa României şi Supercupa României şi spune că la Timişoara ar dori să pună mână şi pe trofeul care îi lipseşte, cel de campion naţional. Costescu este şi selecţionerul naţionalei universitare de baschet masculin, cu care a cucerit locul 6 la Universiada recent încheiată la Kazan, şi spune că va lucra mult şi cu jucătorii tineri din echipa alb-violetă. „După eforturile depuse şi munca pe care am făcut cu stafful  administrativ şi tehnic, pot spune că am găsit soluţiile cele mai bune. Noi credem că ne vom putea folosi de toţi jucătorii pe care îi avem în lot, şi asta ne-am propus, nu doar să stea în teren, ci să dea randamentul pe care îl aşteptăm de la ei. Am fost extrem de mulţumit de George Toth în perioada petrecută la Universiadă şi el a răsplătit încrederea pe care i-am acordat-o cu nişte evoluţii deosebite. În meciul cu Serbia, pot spune căr ar am întâlnit un jucător român să evolueze atât de bine cu adversari de asemenea calibru. George s-a autodepăşit, cred că va fi foarte motivat şi el va fi unul dintre jucătorii români de bază anul acesta. Sigur că încercăm să îi aducem şi pe ceilalţi tineri la nivelul campionatului de seniori şi sunt convins că în condiţiile unie competitivităţi în echipă, şi ei vor confirma. Vom face tot ce ne stă în putinţă, ne vom autodepăşi pentru a-i satisface pe cei care investesc în noi şi material şi afectiv. Vreau ca lumea să vină cu plăcere la sală, şi sigur, dacă toate stelele se vor alinia aşa cum ne propunem noi, vor fi şi rezultate. Mi-ar trebui şi alt trofeu, nu numai Cupa, eu îmi doresc să câştig fiecare meci. Cupa poate fi un obiectiv pentru noi în funcţie de adversarul direct, dar sigur că bataia cea mai amre va fi în campionat, unde, din ce văr eu, lumea va trebui să vină foarte precaută la Timişoara”, a declarat Costescu.

Noul sezon va consemna o premieră pentru BC Timişoara, care a înregimentat primul jucător lituanian din istoria baschetului de pe Bega. Vaidotas Volkus joacă pe postul 4 şi a evoluat în cariera sa în puternica Ligă Baltică alături de echipe din ţara sa natală, dar şi în liga a doua din Spania. Volkus este la prima experienţă în România. „Am rămas liber de contract şi am primit oferta de la BC Timişoara, o echipă bună din România şi m-am hotărât să semnez. Da, am avut şi alte oferte, dar am auzit că echipa de aici este una de tradiţie, am vorbit şi cu Vaidotas Peciukas care a jucat anul trecut în România şi mi-a spus numai lucruri bune despre această echipă. Ştiu că avem fani foarte înfocaţi, o atmosferă frumoasă la meciuri, e aproape plin de fiecare dată în sală. Ca oriunde altundeva, vreau să fiu pe primul loc. Este un pas înainte în cariera mea”, a declarat lituanianul Volkus.

De peste Ocean, la BC Timişoara a venit americanul Tremayne Johnson, jucător care a mai evoluat în Bahrain după ce absolvit colegiul Johnson ştie că pe postul 3 evolua şi Dominique Archie,jucător foarte iubit la Timişoara, şi că are de înlocuit un baschetbalist foarte bun. „Am connsiderat că e o alegere bună pentru mine să vin aici. Echipa e în reconstrucţie, antrenorul e nou, deci am considerat că e o alegere bună. Îmi doresc multe victorii, să joc din tot sufletul pentru fani şi Timişoara. Vrem să ajungem în playoff şi să încercăm să câştigăm campionatul, trebuie. Nu ştiu prea multe despre campionatul românesc, dar voi afla. Sutn mai bun în apărare. Ştiu că Archie juca pe acelaşi post, trebuie să continui tradiţia americană”, a declarat Tremayne Johnson.

Din campionatul românesc nou-venitul este Flavius Lăpuşte, un jucător cu experienţă care a venit de la Energia Rovinari, dar a petrecut foarte multe sezoane la U Mobitelco Cluj, singura echipă care a spart hegemonia Ploieştiului la titlu în ultimii 10 ani. „A fost o decizie mai grabnică anul acesta decât în alţi ani. Anul trecut am lăsat până la sfârşitul lui iulie-august şi nu am reuşit să mă duc nicăieri şi cum sunt la o vârstă mai înaintată, am acceptat mai repede la Timişoara. Obiectivul principal este clasarea în primele şase echipe şi de acolo se va vedea unde se poate ajunge. La cum se anunţă campionatul sezonul acesta,  se bat peste zece echipe la intrarea în play-off. Este bine să te gândeşti la trofee, dar în ultimii ani în campionatul românesc a fost foarte greu. Este posibil, încă nu cunosc jucătorii, nu îl cunosc pe Tudor cum lucrează, încă nu măă pot pronunţa dacă poate fi un trofeu sau două. Clujul a reuşit după şapte ani să ia un titlu, chiar dacă n-au investit aşa mult ca Ploieştiul. Cred că o continuitate de minim trei-patru ani e necesară. Cu buget mai mic, mediu, se poate face o performană frumoasă numai dacă munceşti inteligent şi nu ai parte de accindetări şi alte piedici”, a declarat Flavius Lăpuşte.  Echipa va face mâine dimineaţă vizita medicală, iar seara, primul antrenament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.