Blues cu chitară veche de 110 ani, la Timişoara, cu Vali Răcilă

Blues cu chitară veche de 110 ani, la Timişoara, cu Vali Răcilă

0
DISTRIBUIȚI

valiracila2

Cunoscutul bluesman Vali „SirBlues“ Răcilă va susţine un concert extraordinar vineri, 23 august în clubul Rost, evenimentul anunţându-se a fi unul de neratat pentru melomanii care iubesc acest gen muzical.

Artistul care a sărbătorit împlinirea a 60 de ani printr-un concert deosebit susţinut în oraşul nostru în cursul lunii mai, îşi răsfaţă ascultătorii cu variante mirifice ale unor evergreen-uri ca „Is that a monkey you got“, „I’m crazy for my baby“ sau „Spoonful“, interpretate pe cele patru chitări ale sale – dintre care cea mai veche are peste 100 de ani.  Show-ul artistului care a absolvit psihologia la Iaşi generează aplauze sincere, evenimentele lui incluzând şi date importante în legătura cu versurile melodiilor si semnificaţiile acestora.

Specialiştii spun despre muzica lui că se află foarte aproape de sunetul blues-ului de acum o sută de ani.


El redă acest sound la fel de curat precum era acum un secol. Astfel, acum când tot felul de ritmuri moderne ne invadează la tot pasul, ne aduce  foarte aproape muzica celor oropsiţi, care îşi cântau tristeţile şi bucuriile în delta fluviului Mississippi. O întâlnire cu Vali Răcilă poate fi asemenea unei revelaţii. „Bluesul, a plecat de la nişte oameni simpli, care se exprimau prin muzică. Îşi exprimau supărarea sau bucuria, pentru că bluesul nu este muzică tristă numaidecât, nu este muzică lentă numaidecât. Muzica lentă se cheamă slow, nu se cheamă blues. E muzica cea mai simplă pentru că e facută de oameni simpli pentru oameni simpli. De fapt, îţi spun eu cum e. Au fost toţi nişte oameni fără educaţie, pentru că erau lucrători, pentru că erau sclavi, dar care simţeau nevoia să-şi exprime cumva bucuriile ori tristeţile, uneori deznădejdile. În sensul ăsta şi în sens muzical e simplu, pentru că e fără multe acorduri. Fără structură muzicală foarte complexă. Dar cu foarte mult feeling, cu foarte mult suflet”, spune Vali Răcilă. Evenimentul va avea loc cu susţinerea Asociaţiei Culturale Kabaitan., de la ora 22, iar biletele de intrare costă 15 lei.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.