Campionii de la RCM Timişoara au făcut cioburi Farul Constanţa GALERIE FOTO

Campionii de la RCM Timişoara au făcut cioburi Farul Constanţa GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

rcm -faru constanta08_resize

RCM Timişoara i-a zdrobit pe cei de la Farul Constanţa în prima etapă a play-off-ului cu o victorie categorică cu 63-10. Timişorenii au marcat şapte eseuri din acţiuni şi au mai primit încă un eseu de penalizare, în timp ce „marinarii” s-au înecat cu un singur eseu reuşit de căpitanul Onal Agiacai. Galben-albaştrii debutează astfel perfect cu o victorie cu punct bonus şi vor urmări liniştiţi la televizor meciul din această seară dintre celelalte contracandidate, Baia Mare şi Steaua Bucureşti.

Timişoara a deschis scorul în prima repriză prin două lovituri de pedeapsă bătute de Vali Calafeteanu, astfel că după primele zece minute scorul era 6-0. Au urmat apoi cele patru eseuri ale primei reprize reuşite de jucătorii din emisfera sudică. Sosene Anesi a adus prima înercare după o acţiune la care au contribuit Fercu, Shennan şi Kinikinilau. După transformarea lui Calafeteanu scorul a fost 13-0, iar constănţenii au reuşit primele puncte în minutul 20, după o penalitate bătută de Eugene Jantijes pentru 13-3. Până la pauză au urmat eseurile lui Viliami Moala, din pasa lui Anesi, un eseu a lui Paula Kinikinilau confirmat de analiza video şi o altă reuşită a lui Stephen Shennan după o cursă foarte bună a rugbystului neozeelandez.Scorul la pauză a fost 34-3.

În repriza a doua, Timişoara a punctat în minutul 50 pentru 39-3 prin Vasile Rus, iar cinci minute mai târziu, dobrogenii au reuşit singurul lor eseu, pus la pământ de Agiacai şi transformat de Jantijes pentru scorul de 39-10. A urmat un alt eseu a lui Paula Kinikinilau, o lovitură de pedeapsă trimisă între beţe de Vali Calafeteanu şi scorul se făcuse 49-10 înainte de ultimele minute de joc, iar punctele bănăţenilor nu s-au oprit aici. Randall Morrison a adus al şaptelea eseu al RCM-ului, iar pe final, Timişoara a primit şi un eseu de penalizare pentru scorul final de 63-10.

RCM Timişoara: Ţăruş, Căpăţână, Pungea, Popârlan, Drenceanu, Burcea, Rus, Nabalei, Calafeteanu, Rose, Moala, Kinikinilau, Anesi, Shennan, Fercu. Au mai intrat: Tangimana, Khositahsvili, Lazăr, Turashvili, Umaga, Militaru şi Morrison.

Chester Williams spune că nu s-a aşteptat la o diferenţă aşa mare de scor. „Am vrut să văd că putem juca mai eficient şi astăzi am reuşit. Nu m-am aşteptat ca diferenţa de scor să fie aşa de mare, dar săptămâna viitoare e un joc diferit cu Baia Mare, ştim cât de greu va fi. Cred că am fost într-o zi bună astăzi, ne-am pregătit foarte bine şi jucătorii au înţeles ce au de făcut pe teren după toate antrenamentele şi vizionările. E plăcut să vezi că jucătorii se simt bine pe teren şi se felicită reciproc dup un eseu. Asta arată că exista mult spirit de echipă. Dedicăm această victorie Timişoarei şi le mulţumim tuturor timişorenilor pentru sprijin”, a declarat Chester Williams după victorie.

Vali Calafeteanu a fost jucătorul declarat omul meciului de către oficialii Federaţiei Române de Rugby. „Este important că am început aşa cum ne-am propus. A fost meci pe care l-am controlat de la un capăt la celălalt, vreau să felicit tot grupul. Sper să o ţinem  tot  aşa, s-a văzut că noi suntem în creştere, cu toate că până la acest meci nu am reuşit să luăm punctul bonus cu Farul în sezonul regulat, astăzi am reuşit lucrul acesta chiar din prima repriză. Am reuşit să ţinem tempoul şi în repriza a doua şi scorul a căpătat proporţii şi a fost aşa cum ne-am dorit. E foarte important cum pornim, deja lăsăm în urmă acest meci şi ne gândim la cel cu Baia Mare. Sunt foarte mulţumit de ceea ce am arătat astăzi, bineînţeles că mai e ceva de îmbunătăţit. Avem antrenamente la dispoziţie prin care vom corecta erorile de disciplină. Am avut câteva penalităţi pe care nu trebuia să le primim, vom face analiza meicului şi vom vedea unde mai avem de lucrat. Sunt mulţumit şi că am rueşit eu să am o constanţă în ceea ce priveşte şutul, şi nu poate decât să mă mulţumească pentru că sunt foarte importante transformările în această fază a competiţiei.


Dedic victoria oraşului Timişoarra, sper ca la celelalte meciuri să fie şi mai mulţi suporteri alături de noi şi să îi mulţumim prin jocul prestat ”, a declarat Vali Calafeteanu.

Stelian Burcea a spus că Timişoara a început play-off-ul într-un stil de echipă mare. „Am început exact aşa cum începe o echipă mare o adevărată competiţie. Dacă săptămâna trecută am spus că suntem pregătiţi pentru play-off, astăzi am arătat-o. Ţin neapărat să dedică oraşului Timişoara această victorie, pentru că astăzi e Ziua Timişoarei. Probabil asta e valoarea echipei noastre, dar totuţi simt că nu suntem 100%. Poate căldură ne face să nu ajungem la potenţialul nostru maxim, e greu la 30 de grade să fii 100%. Obiectivul nostru este să terminăm pe primul loc acest play-off, acesta este primul pas către câştigarea campionatului pentru a juca semifinala acasă, pentru că semifinala e practic cel mai greu meci din acest campionat”, a declarat Stelian Burcea.

Căpitanul de la Farul Constanţa era supărat după această înfrângere categorică. „Nu ne-am aşteptat la o diferenţă aşa mare, dar se pare că nu prea ne-am făcut cu toţii treaba prea bine în teren. E o diferenţă uriaşă, foarte mare, usturătoare pentru noi. Timişoara a jucat bine, noi nu ne-am făcut datoria în teren, drept dovadă diferenţa care a fost în teren”, a declarat Onal Agiacai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.