Candidatul unic pentru șefia Muzeului de Artă, ținut la mare secret de...

Candidatul unic pentru șefia Muzeului de Artă, ținut la mare secret de funcționărimea din Consiliul Județean Timiș. Vezi cine este ca și câștigător

1
DISTRIBUIȚI

muzeul de arta timisoara pictura

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş sunt secretoşi când vine vorba să destăinuie numele candidaţilor care s-au înscris în concursul pentru ocuparea postului de director al Muzeului de Artă, care a rămas liber după ce Marcel Tolcea a fost demis cu scandal. Termenul limită pentru înscrierea candidaţilor a fost joi, 15 august, însă până în acel moment nu a fost nimeni interesat de acest post. Totuşi, înscrierile în concurs au fost prelungite până astăzi, la ora 16.00, însă, inițial, nu am putut afla dacă s-a înscris sau nu cineva pentru ocuparea postului de manager al Muzeului de Artă. Adrian Negoiţă, şeful comisiei de Cultură din cadrul Consiliului Judeţean Timiş nu a putut fi contactat telefonic, iar Răzvan Hrenoschi, preşedintele comisiei de examinare a candidaţilor care s-au înscris în concurs ne-a replicat că „nu pot să vă ofer nicio informaţie, avem purtător de cuvânt.


La ora 16.00 o să aflu şi eu cine s-a înscris în concurs”. Contactată telefonic, Jana Javrits, purtătorul de cuvânt al CJ Timiş, ne-a declarat că „angajaţii de la Personal mi-au spus că vor face publice numele candidaţilor abia miercuri, când lista se va afişa la avizierul din sediul CJ Timiş pentru că trebuie să analizeze dosarele primite. Nu ştiu câţi candidaţi s-au înscris”. Până la urmă, președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, a dezlegat misterul, confirmând pentru PRESSALERT.ro că singurul care s-a înscris la concurs a fost Victor Neumann și a dat asigurări că se va desfășura un concurs corect.

Vă reamintim că fostul director al Muzeului de Artă, Marcel Tolcea, a fost demis după ce o comisie de evaluare din cadrul Consiliului Judeţean Timiş i-a dat nota 5,89 pentru activitatea de anul trecut. Marcel Tolcea l-a acuzat pe Titu Bojin, preşedintele CJ Timiş, că a comandat schimbarea din funcţie ca să vină în locul lui istoricul Victor Neumann, care a ţinut discursuri la mitingurile USL. Dacă, iniţial, Comisia de Cultură limita domeniul de pregătire al candidaţilor pentru postul de manager al Muzeului de Artă la Istorie, ulterior, la cererea lui Adrian Negoiţă s-au mai adăugat trei domenii: Filologie, Arte şi Filosofie. În acest moment, postul de manager al muzeului este ocupat de Alina Simona Ion, jurista instituţiei.

 

1 COMENTARIU

  1. Deci Victor Neumann a tintu discursuri la mitinguri USL – din cate am vazut pe FB, Marcel Tolcea a tinut conferinta/instructaj cu staff PDL (la Buzias, parca)… Ei si?
    Plus Marcel Tolcea a fost consilier personal al presedintelui CJT inainte de a deveni director al muzeului – iar muzeul este subordonat CJT, nu?
    Deci s-au adaugat domenii, ca sa fie incluse Filologia si Filosofia. Care-i problema? Marcel Tolcea le avea si le are numai cu Filologia, nicidecum cu Artele sau Filosofia….
    De ce, oare, nu s-au inscris si alti candidati – nu intereseaza postul ori s-a anuntat cine trebuie sa castige concursul???

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.