Cardul profesional european sau cum te angajezi mai ușor în UE

Cardul profesional european sau cum te angajezi mai ușor în UE

0
DISTRIBUIȚI

card_sanatate-medic

AJOFM Timiș a început să emită primele Carduri Profesionale Europene. Acestea certifică competențele profesionale ale posesorilor.


Altfel spus, cu cardul profesional în mână, orice român poate să se angajeze oriunde în UE potrivit cu calificarea sa profesională.

Cei care caută un loc de muncă trebuie să se prezinte la sediul AJOFM Timiș și să se înscrie în evidențele instituției. Apoi, în funcție de calificările și meseria stăpânită, va primi cardul care odată accesat de posibilul angajator va oferi toate informațiile despre cv-ul profesional al posesorului.

”Emiterea acestor carduri are loc în cadrul proiectului “Cardul profesional european – soluție europeană în căutarea unui loc de muncă”- proiect strategic, la nivel național, ce vizează modernizarea Serviciului Public de Ocupare (SPO) prin introducerea unui sistem informatic complex ce are la baza cardul ca și instrument de autentificare. Această activitate va continua și după finalizarea proiectului” – a declarat Ioana Grigorie, director executiv AJOFM Timiș. Reprezentanții instituției afirmă faptul că deținerea cardului profesional va asigura transparență pe de o parte în găsirea unui loc de muncă, iar pe de altă parte va oferi o bază  de date amplă, de resurse umane, angajatorilor din toate țările UE.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.