Cornel Ilie, solistul trupei Vunk, despre melodia cântată împreună cu Antonia. Vezi...

Cornel Ilie, solistul trupei Vunk, despre melodia cântată împreună cu Antonia. Vezi cu ce artistă pregăteşte o colaborare „mai puternică”

1
DISTRIBUIȚI

cornel ilie vunk

Cornel Ilie, solistul trupei Vunk, consideră că publicul din Timişoara e unul pretenţios şi pregăteşte o nouă colaborare cu Andra, o melodie care va fi „mai puternică“ decât „Pleacă“, piesa realizată alături de Antonia, care a cucerit topurile de specialitate din ţara noastră.

Recent, artistul a iscat un „mini – scandal“ expunându-şi un punct de vedere în care a apostrofat-o pe solista Delia că recurge la „şiretlicuri“ care nu-i fac cinste. „Nu înţeleg de ce un asemenea artist alege să coboare nivelul spectacolului pentru care a fost invitat (şi plătit!) încât să înceapă la un moment dat să cânte refrene din manele, cu interpretare de solist de manele“, spunea el, referindu-se la faptul că solista Delia a cântat manele la un spectacol. După ce aceasta i-a răspuns cu un videoclip în care cântă piesa Pleacă, pe ritmuri de manele, cei doi muzicieni s-au întâlnit la Timişoara, în cadrul manifestărilor prilejuite de Ziua Timişoarei, cântând în două zile diferite pe scena din Piaţa Operei.

„Cu Delia mă ştiu de multă vreme, cred că ea ar putea să se lipsească de chestia asta. Răspunsul ei a fost haios dar atât. Mă deranjează ca presa a preluat doar partea cu Delia nu şi temerile mele legate de faptul că se încalcă legea dreptului de autor. Că se cântă peste pozitive. E urât, imoral şi ilegal. Lucrul ăsta e întreţinut şi acceptat şi de de casele de discuri, fiindcă ei au un procent. E mare păcat, nu e fair play pentru cei care îşi  cântă repertoriul lor“, ne-a declarat muzicianul.

În ceea ce priveşte spinoasa problemă a prelucrărilor (cover), acesta recunoaşte că de un an şi jumătate trupa Vunk nu a mai cântat cover-uri în concerte şi că formaţia e „pop la înregistrări şi rock în concerte“. „Avem sufiecient repertoriu. Pe de altă parte, nu ştim să cântam cover-uri. Îţi trebuie antrenament, e o ştiinţă….Am cântat şi noi două cover-uri, mai demult, nu le-am mai introdus în concerte de mai bine de un an.


Erau Policy of truth de Depeche Mode şi Take on me cu Aha, dar sunau în maniera noastră. Ce cântăm noi acuma? Păi, ca sound de înregistrare e pop, iar ca şi live e rock. Asta fac şi Coldplay, Killers sau Suede, discurile lor sunt mult mai pop, dar live-urile lor sunt rock“, spune el.

Deşi admite că e deranjat „niţel“ de faptul că unii l-au criticat pentru piesa Pleacă, Cornel Ilie crede că trupa şi-a cucerit fanii „om cu om“. „Exact atât ne-a ajutat pe noi colaborarea cu Antonia cât a ajutat-o şi pe ea. Recunosc că am câştigat un public mai mare şi că nu ne-am aşteptat ca piesa asta să fie atât de populară. Mă deranjează că mulţi ne spun numai de colaborarea asta, căci avem o poveste în spate, dar asta e. Noi am cucerit publicul om cu om. Am cântat în orice loc, chiar şi într-o pizzerie în Focşani, unde lumea a vrut să ne vadă. Pregătim din nou un spectacol grandios la Sala Polivalentă pentru luna octombrie, pe care am reuşit s-o umplem în trecut, pe bilete. În luna noiembrie vom scoate o piesă nouă cu Andra, care o să fie mai puternică decât Pleacă. A ieşit bine de tot piesa asta“, ne-a declarat artistul.

Chiar dacă pentru anul în curs fanii trupei nu vor avea parte de un nou material discografic, solistul trupei Vunk susţine că următorul disc al trupei va fi unul „deosebit“ şi că are vii emoţii înaintea oricărui concert pe care-l susţine în Timişoara. „Publicul din Timişoara e pretenţios. Nu se mulţumeşte cu orice, e mai atent, nu poţi să îi dai orice. În oraşele mai mici, lumea se bucură mult mai uşor. Eu am emoţii când vin în Timişoara, de fiecare dată. Anul acesta nu avem un disc nou, dar pentru anul viitor pregătim ceva deosebit“, ne-a spus Cornel Ilie.

Muzicianul consideră că trupele româneşti de rock nu vor „sparge“ piaţa internaţională fiindcă nu au un mesaj specific acelor pieţe. „Sunt convins că nicio formaţie rock n-o să atingă piaţa adevărată din străinătate. Ducem lipsă de mesaje în limba engleză, plus că în Marea Britanie trupe cum sunt la noi, sunt trei pe cartier. E vorba de mesaj, trebuie să simţi problemele lor, jocurile lor de cuvinte, problemele lor reale. Nu poţi cânta despre faptul că nu sunt drumuri“, consideră solistul trupei care se va reîntoarce în oraşul nostru cu un concert pe data de 24 august.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.