Cristian Cioacă va fi judecat în arest. Decizia este definitivă

Cristian Cioacă va fi judecat în arest. Decizia este definitivă

0
DISTRIBUIȚI

15_Cioaca_RZV_671eabd52f

Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins recursul lui Cristian Cioacă împotriva deciziei Curţii de Apel Piteşti prin care a fost menţinută măsura arestării preventive a acestuia, decizia fiind definitivă. Curtea de Apel Piteşti, care judecă apelul lui Cristian Cioacă la decizia din 2 iulie a Tribunalului Argeş prin care a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, a analizat, în 21 august, legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispuse în cazul acestuia, potrivit Mediafax.


Judecătorii Curţii de Apel Piteşti au dispus ca măsura arestării preventive să fie menţinută şi în faza apelului, decizia fiind contestată de Cioacă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a luat în discuţie ieri recursul acestuia. Instanţa supremă a respins recursul fostului poliţist, astfel că acesta va fi judecat în continuare în arest.

În 2 iulie, fostul poliţist Cristian Cioacă, acuzat de uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, a fost condamnat la 22 de ani de închisoare, de Tribunalul Argeş. Magistraţii au dispus condamnarea fostului poliţist la 21 de ani de închisoare pentru omor, la care a fost adăugat un spor de pedeapsă de un an, precum şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte. Cristian Cioacă se află în arest preventiv din 5 decembrie 2012 şi este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi de la sfârşitul lunii ianuarie 2013.

În 30 ianuarie, Cristian Cioacă a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme, fiind acuzat de omor calificat şi profanare de morminte, după mai bine de cinci ani de la dispariţia soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.