Cum a fost sancționat Gigi Becali pentru că a vorbit la telefon...

Cum a fost sancționat Gigi Becali pentru că a vorbit la telefon cu cartela unui deţinut

0
DISTRIBUIȚI

BecaliCatuse

Gigi Becali nu va putea participa la activităţi sportive şi culturale, după ce a fost sancţionat disciplinar de conducerea Penitenciarului Bucureşti Jilava pentru că a folosit cartela unui deţinut pentru a telefona în afara închisorii. Conducerea Penitenciarului Jilava i-a suspendat lui Gigi Becali dreptul de a participa la activităţi sportive şi culturale pe o perioadă de 30 de zile, au declarat astăzi surse din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), citate de Mediafax. Sursele citate au precizat că au fost sancţionaţi de conducerea Penitenciarului Jilava şi doi deţinuţi care l-au filmat pe Gigi Becali în penitenciar.

Potrivit regulamentelor, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, are dreptul la douăzeci de minute de convorbiri telefonice pe zi. Becali ar fi folosit însă şi cartela unui alt deţinut pentru a telefona în afara penitenciarului. Conform Legii 275/2006 privind executarea pedepselor, constituie abatere disciplinară „comunicarea cu exteriorul prin mijlloace de comunicare la distanţă, în alte condiţii decât cele prevăzute de lege”.


Sancţiunea disciplinară primită de George Becali îl poate afecta la eliberarea condiţionată.

Potrivit legii, o comisie formată din conducerea închisorii şi judecătorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate propune liberarea condiţionată a unui deţinut „ţinând seama de fracţiunea din pedeapsă efectiv executată şi de partea din durata pedepsei care este considerată ca executată pe baza muncii prestate, de conduita persoanei condamnate şi de eforturile acesteia pentru reintegrarea socială, în special în cadrul activităţilor educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, al instruirii şcolare şi al formării profesionale, de responsabilităţile încredinţate, de recompensele acordate, de sancţiunile disciplinare aplicate şi de antecedentele sale penale”. Propunerea comisiei de admitere a eliberării condiţionate se adresează ulterior judecătoriei. Gigi Becali a făcut o cerere la conducerea închisorii pentru a munci, dar până în prezent nu s-a stabilit ce activităţi poate presta acesta, au precizat sursele citate.

În 20 mai, Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină. Cei trei au fost încarceraţi în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferaţi la Penitenciarul Jilava.

Becali mai are două condamnări definitive, dispuse anul acesta tot de instanţa supremă, respectiv una de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina, şi una de trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.