Cum încearcă Primăria Timişoara să demonstreze că are mai mult spaţiu verde...

Cum încearcă Primăria Timişoara să demonstreze că are mai mult spaţiu verde decât în realitate

1
DISTRIBUIȚI

padurea-verde

Aproximativ 17 metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor există în Timişoara, deşi potrivit unui ordonanţe guvernamentale ar trebui să existe 26 de metri pătraţi. Totuşi, reprezentanţii municipalităţii încearcă să se folosească de Pădurea Verde ca să dovedească faptul că aceste date sunt eronate.


Astfel, Primăria Timişoara a trimis adrese la Direcţia Silvică şi la Romsilva, iar în final au reuşit să includă în Registrul spaţiilor verzi din Timişoara şi peste 500 de hectare din Pădurea Verde. „În momentul de faţă suprafaţa totală a spaţiilor verzi din Timişoara este de 525 de hectare, dar nu reflectă realitatea. Am obţinut clarificări legate de Pădurea Verde şi am reuşit să introducem pe lista spaţiilor verzi şi o suprafaţă care nu a fost niciodată luată în calcul, deşi se află pe teritoriul administrativ al Timişoarei. Este vorba despre 527 de hectare din cele 670 cât are Pădurea Verde în total”, a explicat Dan Diaconu.

Viceprimarul Timişoarei se laudă că oraşul de pe Bega va fi unul dintre puţinele localităţi din România în care, până la sfârşitul anului, vor exista 38 de metri pătraţi de spaţii verzi pe cap de locuitor, după ce va fi inclusă în Registrul Spaţiilor Verzi şi suprafaţa din Pădurea Verde. Totuşi, Dan Diaconu a lămurit că acest lucru nu înseamnă că municipalitatea nu va aloca fonduri pentru creşterea suprafeţelor verzi din oraş. În total, în Timişoara suprafaţa spaţiilor verzi este de 525 de hectare, dintre care 92 de hectare reprezintă parcurile, 322 de hectare sunt zonele verzi de pe străzi şi între blocuri, trei hectare reprezintă locurile de joacă, 30 de hectare perdeaua forestieră şi 16 hectare de scuaruri.

1 COMENTARIU

  1. Mare pacat ca nu o ingrijiti, e singurul loc in care timisorenii mai evadeaza …

    Daca o masurati si pentru a va folosi de ea, dati o raita prin spatele CONTINENTALULUI numai asa ca sa faceti un calcul si cat timp o mai adunati ca sa iasa socotelurile

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.