Cum va arăta spitalul de lux de 300 de milioane de euro...

Cum va arăta spitalul de lux de 300 de milioane de euro construit de americani la marginea Timişoarei

0
DISTRIBUIȚI

stethoscope-backgrounds-wallpapers

Ideea construirii unui spital privat de lux în localitatea Giroc, pe locul fostei unităţi militare, se va materializa în cel mult trei ani. Ieri, în plenul Consiliului Judeţean Timiş, doi reprezentanţi ai firmei americane PMG, au prezentat câteva date despre proiectul de 300 de milioane de euro pe care doresc să-l realizeze în judeţul nostru.


Spitalul modern de lângă Timişoara va avea 600 de paturi, iar investiţia va fi finanţată exclusiv din banii americanilor. CJ Timiş trebuie să pună la dispoziţie doar terenul şi infrastructura, iar în 30 de ani americanii promit că spitalul va intra în administrarea judeţului Timiş, după amortizarea costurilor. Jose Alcaniz, unul dintre reprezentanţii consorţiului american, a afirmat, ieri, că spitalul va avea câteva specializări de excelenţă, aşa cum este Pediatria, Neurologia sau Traumatologia şi speră că vor putea atrage pacienţi din toată regiunea şi chiar de peste hotare.

„Spitalul va fi finanţat 100 % din fonduri de la americani cu condiţia ca judeţul Timiş să garanteze această construcţie pentru cei trei ani în care se va realiza. Terenul oferit de CJ Timiş este pus la dispoziţia PMG pentru realizarea proiectului timp de 30 de ani, după această perioadă, PMG se retrage, iar judeţul Timiş se va ocupa de administrarea lui”, a adăugat Jose Alcaniz. Reprezentanţii PMG dau asigurări că dotarea tehnică a spitalului va fi reînnoită o dată la şase ani şi se vor crea noi locuri de muncă atât în perioada construcţiei clădirii, cât şi după prin angajarea de personal medical. Mai mult, alături de spitalul privat cu 600 de paturi, consorţiul american doreşte să construiască şi o grădiniţă, o şcoală şi câteva blocuri în care să locuiască medicii rezidenţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.