De ce nu poate fi lansat transportul public pe Bega

De ce nu poate fi lansat transportul public pe Bega

0
DISTRIBUIȚI

bega coroana

Şeful Oficiului de Căpitănie Timişoara, Alexandru Bărboi, afirma în urmă cu aproape două săptămâni că pentru deschiderea transportului public pe Bega ar mai fi nevoie doar de câteva vaporete pentru că proiectul privind navigaţia pe Bega este finalizat de ani buni. Viceprimarul Dan Diaconu a recunoscut acest lucru, însă, a afirmat că, totuşi, timişorenii nu se vor plimba pe Bega până nu va fi dus la bun sfârşit proiectul de reabilitare a malurilor râului, din fonduri europene.


„Din punctul nostru de vedere, şi în momentul de faţă putem achiziţiona ambarcaţiunile, însă nu au unde să oprească şi nu avem un flux al călătorilor aşa cum ar trebui să fie. De aceea, partea de infrastructură precede partea de achiziţionare a vaporetelor”, a explicat viceprimarul Timişoarei.

Pentru început, municipalitatea vrea să cumpere patru vaporete, în care vor intra aproximativ  50 de persoane, şi care vor opri în nouă staţii. Reprezentanţii Primăriei nu au luat, încă, o decizie privind modelul de ambarcaţiuni pe care urmează să le achiziţioneze, însă îşi doresc ca navigaţia pe Bega să fie exclusiv electrică. „Ne dorim ca navigaţia pe Bega să fie un model de transport nepoluant. Trebuie, însă, să vedem şi care sunt preţurile, pentru că sunt mai ridicate la ambarcaţiunile electrice. În ceea ce priveşte preţul biletelor, transportul pe Bega va fi la acelaşi nivel cu transportul public. Aproape 100 % va fi operat tot de către RATT”, a mai adăugat viceprimarul Dan Diaconu.

Reprezentanţii municipalităţii speră ca reamenajarea malurilor Begăi să înceapă în luna septembrie şi presupune reabilitarea aleilor, crearea de piste de biciclete, reamenajarea spaţiilor verzi şi realizarea celor nouă staţii de transport în comun pentru circulaţia pe Bega. Termenul de execuţie a lucrării este de un an şi jumătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.