Două spitale din Timişoara vor primi bani ca să-i trateze pe bolnavii...

Două spitale din Timişoara vor primi bani ca să-i trateze pe bolnavii de SIDA

0
DISTRIBUIȚI

Tratamiento del SIDA

Cei aproape 800 de bolnavi de SIDA din vestul ţării nu trebuie să-şi facă griji că nu vor primi tratamentul necesar care să ţină în frâu boala. Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” şi Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” sunt cele două unităţi spitaliceşti din Timişoara care se vor ocupa de tratamentul şi monitorizarea persoanelor cu HIV/SIDA.


Potrivit unui proiect al Ministerului Sănătăţii privind programul naţional de supraveghere a infecţiei HIV, bugetul alocat în anul 2013 este de peste 100 de milioane de lei. Alături de cele două spitale timişorene, la nivel naţional au mai fost incluse alte 48 de instituţii, plus Spitalul Penitenciar Jilava.

Peste 130 de pacienţi trec pragul lunar Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, iar alte 800 de persoane infectate cu virusul HIV din judeţele din vestul ţării se află în evidenţa Centrului Regional HIV-SIDA Timişoara. Costul unui tratament este de aproape 5.000 de lei, dar statul român asigură tratamentul persoanelor seropozitive. În ultimii 23 de ani, 237 de tineri din vestul ţării au pierdut lupta cu virusul HIV/SIDA, doar în anul 2012 s-au stins 16 tineri seropozitivi. În judeţele Timiş, Caraş-Severin, Arad sau Hunedoara, în fiecare săptămână este descoperită o nouă persoană cu SIDA, principala cauză fiind relaţiile sexuale neprotejate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.