EXCLUSIV Ce ţeapă a mai dat amatorilor de muzică impresarul care promitea...

EXCLUSIV Ce ţeapă a mai dat amatorilor de muzică impresarul care promitea că o aduce pe Lepa Brena UPDATE Reacţia lui Tamaşi

4
DISTRIBUIȚI

genesis teapa

Sute de timișoreni care au vrut să participe la concertul Genesis & Classic au rămas cu buzele umflate, banii dați și nicio șansă de a-i recupera. Oamenii se gândesc că poate concertul nici măcar nu a fost programat ci a fost vorba, de la bun început, de o țeapă. Una  pusă la cale de impresarul Alex Tamași, care, în baza unui contract de închiriere cu Filarmonica Banatul dispune de un ghișeu de unde a vândut bilete la concertul menționat oarecum ”oficial”.  Când cumperi bilete dintr-o casierie a unei instituții publice nu te gândești că în spatele geamului e o țeapă. La fel s-a întâmplat și în cazul concertului Lepa Brena, care trebuia să fie adus la Timișoara tot de Tamași.

Muzica legendarului grup Genesis ar fi trebuit să răsune pe 22 mai la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul. Britanicii nu au mai venit. Ray Wilson, The Berlin Symphony Enslemble & Genesis Klassik ar fi trebuit să susţină două concerte în România: pe 21 mai la Cluj şi pe 22 mai la Timişoara. Ambele evenimente au fost amânate de către organizatori. Aceştia au motivat că artistul a fost obligat de casa de discuri să participe la o emisiune TV, legată de promovarea noului album. ”Ray Wilson şi întreg staff-ul implicat doresc să îi asigure pe fanii Genesis şi pe cei ai rock-ului de calitate că viitorul show va fi unul şi mai spectaculos”, au anunţat organizatorii. Oficial concertul a  fost amânat. Practic, nu există nicio garanție că s-a întâmplat acest lucru.

Ce face Tamaşi ca să nu dea banii  înapoi

Tamași refuză acum să înapoieze nemulțumiților banii. ”Am cumpărat opt bilete la concertul Genesis & Classic , echivalentul a 960 lei, ce trebuia să aibă loc în luna mai, pe 22. Concertul s-a amânat. De două luni și jumătate îl sunt pe acest individ, Alex Tamasi, încontinuu pentru a recupera banii. 95% din timp nu îmi răspunde la telefon, deși îl sun de pe numere diferite. De două luni și jumătate susține că banii trebuiesc restituiți de la o organizație din Cluj și ni se promite virarea acestor bani într-un cont furnizat deja de către noi.


Am cerut date despre această organizație, dar nu ni s-au furnizat. De fiecare dată când pun întrebări despre numele organizatorului și cer deadline-uri, Tamași se eschivează și promite să mă sune el inapoi. Asta nu se întâmplă”, povestește Liana Matei, una din păgubite. Pe 4 iulie a fost programată inițial să își recupereze cei 980 de lei. ”Am stat o ora acolo să îl așteptăm. După zeci de telefoane și câteva mesaje, am primit un mesaj scurt înapoi : „Îmi pare rău, dar soțul meu este în sala de operație”. Nu știm dacă este adevărat, fiindcă după acest mesaj nu a mai răspuns nimeni la telefon. La o săptămână după acest incident, am fost la Filarmonică și am aflat că Tamași era plecat la Herculane, în concediu”, mai povestește tânăra.

Promisiune neonorată pe 6 august

Abia la finele lui iulie Lianei Matei i se promite că pe 6 august va primi banii înapoi. Tamași promite că va fi toată ziua la ghișeu și va înapoia bani. ”Pe ghișeu stătea un bilet cu „Închis până la 1 septembrie”.  De atunci Alex Tamași nu a mai fost de găsit. Nici nouă nu ne-a răspuns la telefon și nici nu a dat curs mesajului transmis deşi am încercat să-l contacta pentru a avea un punct de vedere despre ce a făcut cu banii şi când îi va restitui. Ioan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul, spune că după acest eveniment se gândește serios ”la rezilierea contractului cu impresarul”, pentru că în ultima perioadă a avut numai probleme cu acesta. Și pentru țeapa cu biletele la concestul Genesis & Clasics Tamași a fost reclamat la Protecția Consumatorului. Pentru țeapa precendentă cu concertul sârboaicei Lepa Brena s-a ales și cu plângere penală pentru înșelăciune.

UPDATE Impresarul care nu a adus-o pe Lepa Brena la Timișoara și nici formația tribut Genesis & Classics susține că a restitutit banii celor care au adus biletele înapoi. În mod curios timișorenii care l-au așteptat ore în șir în zilele promise, ca și directorul Filarmonicii care recunoaște că Tamași a creat ”probleme”. Alex Tamași ne-a contactat luni în urma mesajului lăsat săptămâna trecută. El s-a recomandat ca fiind ”Tamași de la Filarmonică” – deși nu e angajat al instituției. Lăsând deoparte tonul iritat când a aflat subiectul pentru care era căutat ne-a spus că ”aproape toată lumea și-a luat banii înapoi. După 1 septembrie voi fi din nou și cei care vor să li se restituie banii pot să vină”. Menționăm că evenimentul pentru care a vândut bilete cu 120 de lei locul trebuia să aibă loc în luna mai. Dacă va înapoia banii înseamnă deja un decalaj de peste 100 de zile de la data la care a încasat banii.

 

4 COMENTARII

  1. Despre concertul Lepa Brena: am fost un grup de 9 oameni care am facut reclamatie la OPC, care s-a concretizat intr-o urmarire penala. Aproape de incheierea procesului, teparul Tamas a returnat banii pe bilete celor 9 oameni care apareau ca martori si denuntatori in proces. Si bineinteles ca a primit Neinceperea Urmaririi Penale, ramanand cu banii in buzunar pentru alte cateva mii de persoane care nu l-au reclamat. Asa se va intampla si cu acest concert Genesis. Cei care ii vor face plangere vor primii banii, restul ii va pastra el. Nu este in nici un spital, este un tepar de talie. Autoritatile sunt mana in mana cu el, din moment ce el mai detine licenta pentru organizarea de concerte fictive. Romania, tara tuturor tepelor posibile.

  2. asta nu e ala care acum cativa ani promitea ca vine stela popescu arsinel piersic etc. si pana la urma a venit un no name dupa care a spus ca nu poate da banii inapoi pt ca specatcolul s a tinut?

  3. Trebuie sa dati un telefon la OPC. Eu asta am facut dupa „tzeapa Lepa Brena”. Dupa acel telefon am dat un mail cu biletele scanate si cu datele mele. OPC a demarat procedurile si dupa cateva saptamani bune (aprox 3-4 luni) a venit un individ cu un 4×4 sa imi dea banii inapoi. Am semnat si o hartie in care renuntam la orice pretentie in urma procesului……

    Nu stati degeaba acasa… telefon la OPC! Pe mine chiar m-au ajutat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.