Firma ginerului lui Vasile Blaga, contract de pază cu regionala de Drumuri...

Firma ginerului lui Vasile Blaga, contract de pază cu regionala de Drumuri din Timişoara după o licitaţie cu un singur participant

3
DISTRIBUIȚI

axis

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, condusă de liberalul Ioan Ambruş, se dovedeşte generoasă nu numai cu firme care aparţin unor firme cu pedigree USL-ist, ci şi cu cele apropiate de politicieni ai actualei opoziţii. Recent, un contract de „servicii de asigurare pază, protecţie şi securitate pentru obiectivele din cadrul D.R.D.P. Timişoara” a fost atribuit firmei Axis Corporate Security din Deva, administrată de Ionuţ Rudeanu. Acesta este nimeni altul decât ginerele lui Vasile Blaga, preşedintele PDL şi senator de Timiş.

Oferta firmei lui Rudeanu a fost singura depusă la DRDP Timişoara pentru atribuirea contractului. În urma negocierilor, de la valoarea estimată a contractului de 865.889,28 lei, suma pentru care s-a bătut palma în 4 iunie a fost stabilită la 747.187,2 lei plus TVA. Durata contractului nu este cunoscută, deoarece pe site-ul oficial al DRDP Timişoara nu a fost publicată documentaţia de atribuire pentru acesta, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul licitaţiei câştigate de Rao Security, cu preţuri de 17 ori mai mari decât alte firme care au licitat pentru paza altor sectoare de autostradă.

Firma Axis Corporate Security a mai obţinut în aprilie 2012 un contract pentru servicii similare de la DRDP Timişoara.


La licitaţie au participat atunci nu mai puţin de zece firme, dar oferta celei administrate de Rudeanu a fost considerată cea mai bună. De la o estimare iniţială de 4.216.320 lei licitaţia a fost adjudecată în favoarea firmei administrate de ginerele lui Blaga, care, pentru serviciile prestate timp de 12 luni, urma să încaseze 2.622.551,04 lei fără TVA. Garanţia solicitată la vremea respectivă pentru înscrierea la a fost de 84.326,40 lei iar pentru dovedirea capacităţii tehnice, firmele aveau obligaţia de a prezenta cel puţin un contract de servicii similare din ultimii trei ani de activitate, cu o valoare minimă de 1.264.896 lei fără TVA. Pe durata contractului, sarcina angajaţilor firmei era aceea de a păzi permanent secţiile şi districtele de drumuri naţionale ale DRDP Timişoara precum şi sediul central al acesteia, să raporteze orice „eveniment” şi să ia măsurile impuse de situaţiile de urgenţă. Potrivit tabelului nominal cu numărul de personal necesar pentru serviciile de pază, pentru cele 48 de unităţi ale direcţiei (14 în Timiş, 10 în Arad, 13 în Caraş-Severin, 8 în Hunedoara şi 3 în Mehedinţi) e nevoie de 192 agenţi de pază calificaţi – nu neapărat angajaţi permanenţi, câte patru pentru fiecare obiectiv.

Înfiinţată în 24 aprilie 2009, firma Axis Corporate Security, cu sediul în Deva, avea, un an mai târziu, 402 angajaţi. A obţinut în scurt timp licenţă de funcţionare în domeniul pază şi protecţie dar a fost sancţionată de mai multe ori de Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara pentru că nu şi-a respectat obligaţiile faţă de angajaţii care se ocupă cu paza unităţilor miniere.

La lămuriri pe care le-am solicitat DRDP Timişoara, ni s-a spus că „răspunsul va veni în termenul legal”, adică aproximativ 30 de zile, conform procedurilor extrem de complicate pe care întelege să le aplice conducerea CNADR. Directorul Ioan Ambruş a susţinut că ultimul contract semnat este unul valabil doar câteva luni până la finalizarea unei alte licitaţii pentru asigurarea pazei la obiectivele direcţiei pentru care s-a publicat anunţul pe SEAP.

3 COMENTARII

  1. Ce sa mai comentam dl Dragos in concluzie se scurg tone de bani catre grupurile de interese care sunt sustinuti de politicieni si care primesc o cota parte din aceste incasari. Verificati conturile bancare ale acestor firme si a lui olteanu si sa vedeti cum se scoate numerar en gros sau plati de te miri pe unde. Din lucrarile drumurilor publice castiga tot felul de firme de te miri pe unde :consultanta ,paza , etc care incaseaza tone de bani .Aicea este spaga si stie tot natul . Felicitari ptr acest articol

  2. Axis corporate a castigat contractul si pe a2 si acum isi bat joc de angajati,nu platesc salariile impun reguli foarte stricte de lucru si ne plimba de pe un post pe altul.De comentat nu mai putem,daca comentezi ceva te transfera la un punct de lucru foarte indepartat de casa.Suntem disperati!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.