Fostul deputat Gabriel Bivolaru, reținut pentru furt de produse petroliere şi evaziune...

Fostul deputat Gabriel Bivolaru, reținut pentru furt de produse petroliere şi evaziune fiscală

0
DISTRIBUIȚI

catuse

Fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru a fost reţinut, luni, de procurorii constănţeni, alături de mai multe persoane, fiind suspectat de furt de produse petroliere, evaziune fiscală şi spălare de bani, potrivit unor surse judiciare.

Gabriel Bivolaru şi celelalte persoane suspectate în acest caz au fost prinşi de poliţiştii din Constanţa în noaptea de dumincă spre luni, în urma unui flagrant, pentru oprirea lor oamenii legii trăgând mai multe focuri de armă, au spus sursele citate.

Procurorii urmează să ceară instanţei Tribunalului Constanţa arestarea preventivă a lui Bivolaru şi a celorlalţi suspecţi din acest dosar.

În 1 aprilie 2004, fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru a fost încarcerat, ca urmare a sentinţei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei, fiind condamnat la cinci ani de închisoare pentru păgubirea BRD cu aproape 50 de milioane de euro. Acuzaţiile aduse au fost de fals, uz de fals, înşelăciune şi evaziune fiscală.

 Potrivit procurorilor, Bivolaru i-a avut complici pe Mona de Freitas şi pe Paula Monica Plazzotta (administrator de cont pentru cele zece firme), acestea fugind din România la scurt timp după ce anchetatorii au început cercetările în acest caz.În 26 februarie 2007, Gabriel Bivolaru a părăsit arestul, fiind eliberat condiţionat ca urmare a deciziei Tribunalului Argeş, care a considerat că timpul pe care acesta l-a petrecut în închisoare a fost suficient pentru reeducarea, scopul pedepsei a fost atins, iar recompensele primite ilegal de fostul deputat nu-i pot fi imputate.

În martie 2007 fostul deputat Gabriel Bivolaru a fost convocat la Parchetul instanţei supreme, pentru a fi audiat ca martor în dosarul deschis ca urmare a plângerii fostului premier Adrian Năstase împotriva anchetatorilor anticorupţie, pe care i-a acuzat de abuz în modul de soluţionare a cazului Zambaccian.

De asemenea, numele lui Gabriel Bivolaru a fost legat şi de dosarul privind traficarea unor brăţări dacice sustrase în 2001 din situl arheologic Sarmisegetuza Regia.


În acest dosar, în care au mai fost vizaţi Adrian Năstase, Ioan Talpeş, Dan Iosif şi Sergiu Nicolaescu, au fost făcute verificări privind eventuala implicare a acestora în traficarea brăţărilor dacice. În iunie 2007, procurorii au decis neînceperea urmăririi penale în cazul lui Bivolaru, Adrian Năstase, Ioan Talpeş, Dan Iosif şi Serrgiu Nicolaescu, apreciind că nu pot fi învinuiţi de tăinuire în legătură cu dispariţia brăţărilor dacice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.