Insolvabilul rege al asfaltului Georgică Cornu face pe Mecena: „Nu totul se...

Insolvabilul rege al asfaltului Georgică Cornu face pe Mecena: „Nu totul se reduce în viață la bani și nu fac din orice o afacere”

7
DISTRIBUIȚI

cornu cu sturioni02

Regele asfaltului din Banat, Georgică Cornu, cel care este în insolvenţă cu mai multe firme din grupul Confort Izometal, lăsând sute de firme cu facturi neplătite de milioane de euro, şi care are depusă o plângere penală la DNA de către CNADNR pentru „ţepele” date companiei de stat, joacă, acum, rolul de  Mecena. Pentru al doilea an, 13 pictori de la Uniunea Artiștilor Plastici Filiala Timiș au fost invitaţi , timp de o săptmână, pe moşia de la Herneacova a lui Cornu. Balta cu pește, crescătoria de sturioni, dar și herghelia – investițiile lui Cornu realizate aici cu fonduri europene sunt unele dintre subiectele abordate, așa cum se vede și din lucrările artiștilor deja realizate.

”Ediția a II-a a Taberei de creaţie de la Herneacova sponsorizată de Georgică Cornu se desfăşoară în perioda 27 iulie-9 august 2013 cu participarea artiştilor plastici profesionişti: Victor Acatrinei (organizator), Vasile Pintea, Lucia Kolla Stoica, Elicondiu Iovan, Maria Bana Jichiţa,  Emil Grama, Rodica Strugaru, Dumitru Popescu, Gloria Grati, Viorica Buga, Mihai Vornicu, Mihai Olteanu”, a declarat Janos Szekernyes, președintele UAP Timiș.

Georgică Cornu recunoaște că nu se dă în vânt după artă, dar susţine că o face doar ca să ajute pictorii.


”Am cumpărat tablouri când am mai fost la evenimente de binefacere. M-au rugat oamenii, că nu îi ajuta nimeni, anul trecut și am continuat și acum. Voi face taberele atât timp cât voi avea bani. La urma urmei nu e mult, cu totul se ajunge la 10.000 de lei numai. Le asigurăm artiștilor cazare, masă, materiale pentru picturi – culori, pensule. Una peste alta nu e o cheltuială mare. Facem aceste tabere pentru că nu totul se reduce în viață la bani și nu fac din orice o afacere”, ne-a spus Georgică Cornu.

La finalul taberei, insolvabilul rege al asfaltului le-a pregătit artiștilor o supriză – un vernisaj în aer liber cu vânat la proțap și țuică fiartă la cazan. O selecţie din lucrările realizate în cadrul Taberei de creaţie de la Hermeacova vor fi expuse în Galeria de Artă Helios din Timişoara (P-ţa Victoriei nr. 6) în perioda 5-18 septembrie, în cadrul unei expoziţii de grup.

7 COMENTARII

  1. Campaniile media la comandă există şi in Timisoara, sînt motorul principal al unei prese care funcţionează, de fapt, ca partid mediatic. Oare de unde vin banii din care va platiti facturile

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.