Judecătoare audiată la DNA în dosarul “șpagă pentru magistrați” al lui Dinel...

Judecătoare audiată la DNA în dosarul “șpagă pentru magistrați” al lui Dinel Staicu

0
DISTRIBUIȚI

scales-of-justice-gavel_4

Judecătoarea Sofica Dumitraşcu de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a prezentat astăzi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiată în dosarul în care omul de afaceri Dinel Staicu este acuzat că a oferit mită 1,2 milioane de euro unor magistraţi, potrivit Agrepres. Numele Soficăi Dumitraşcu apare în referatul DNA prin care procurorii au cerut instanţei arestarea preventivă în cazul judecătoarei Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti.

Astfel, în referatul DNA, avocata lui Dinel Staicu, Adriana Dascălu, susţinea că, prin intermediul Soficăi Dumitraşcu, poate influenţa un judecător de la Înalta Curte pentru soluţionarea unei cereri de eliberare provizorie sub control judiciar formulate de fratele lui Dinel Staicu, Marian Staicu, trimis în judecată în dosarul judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache.


Judecătoarea Veronica Cîrstoiu şi fiul acesteia, Florin Cergan, au fost arestaţi preventiv în urmă cu aproximativ două săptămâni pentru luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă.

Potrivit DNA, Veronica Cîrstoiu ar fi primit, prin intermediari, suma de 1,2 milioane euro, pentru a da soluţii favorabile în dosare penale, printre care şi în cel în care a fost revizuită condamnarea la şapte ani închisoare a lui Dinel Staicu. Procurorii mai susţin că avocata Adriana Dascălu, cea care a intermediat mita către judecătoarea Veronica Cîrstoiu, îi ceruse iniţial 2,5 milioane de euro lui Dinel Staicu pentru o hotărâre favorabilă acestuia, însă a primit 1,2 milioane de euro.

„În perioada august 2011 – ianuarie 2012, Adriana Dascălu a pretins de la Dinel Staicu suma de 2.500.000 euro, diminuată, ulterior, la 2.000.000 euro şi, apoi, la 1.500.000 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor Veronica Cîrstoiu, P.D. şi B.L., judecători la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia I penală, pentru a-i determina să pronunţe, în calitate de membri ai aceluiaşi complet de judecată, o hotărâre favorabilă sus-numitului”, susţin procurorii. Şi Dinel Staicu a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.