La un pas să piardă finanţarea guvernamentală, Robu se laudă cu finalizarea...

La un pas să piardă finanţarea guvernamentală, Robu se laudă cu finalizarea în timp record a documentaţiei pentru noua clădire a spitalului de copii „Louis Ţurcanu”

0
DISTRIBUIȚI

Spitalul de copii Louis Turcanu

Nici o zi fără un anunţ al primarului Timişoarei pe Facebook, deşi edilul şef este, oficial, în concediu. Astăzi a adus cea de a treia veste bună din luna august, aşa cum îşi intitulează noua postare pe renumitul site de socializare. Astăzi, în jurul orei 16:00, edilul şef al Timişoarei îşi anunţa prietenii virtuali că “s-a finalizat caietul de sarcini pentru execuţia proiectului “Extensie spital copii P+6”, în valoare de circa 18 milioane de euro (9 milioane de euro construcţii + montaj, 9 milioane de euro dotări specifice)”. Deşi municipalitatea se afla la limita de a pierde cei cinci milioane de lei primiţi de la Guvern pentru construirea noii aripi a spitalului, pentru că a amânat începerea licitaţiei publice, primarul Robu se laudă pe Facebook că lucrurile s-au mişcat într-un timp record. “Fazele preliminare ale proiectului (studiu de fezabilitate, proiect tehnic şi documentaţie de execuţie) au fost parcurse în timp ce poate fi considerat record, dată fiind complexitatea şi valoarea unui asemenea proiect.


Sperăm ca licitaţia să decurgă fără „prelungiri” datorate boicotorilor care profită de cadrul legislativ execrabil în care ne desfăşurăm activitatea, astfel încât să putem trece cât mai grabnic la execuţia propriu-zisă”, mai scrie primarul Robu pe Facebook. Întârzierile pe tema noului corp de clădire au fost subiect de dispută între liberalul Robu şi deputatul PSD, Sorin Grindeanu, cel care şi-a asumat în campania electorală realizarea acestuia.

Spitalul de Copii a plătit din fonduri proprii chiria restantă de peste 500.000 de lei

Cel mai mare spital de copii din vestul ţării a trecut printr-o situaţie dramatică. Conturile spitalului au fost blocate la trezorerie pentru că reprezentanţii instituţiei nu au avut bani să plătească o restanţă de peste 500.000 de lei pentru clădirea în care funcţionează secţia de Chirurgie. Datoria s-a adunat în perioada 2007 – 2010, după ce Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu” a pierdut un proces ce avea ca subiect chiria pentru clădirea respectivă. Viceprimarul Traian Stoia a afirmat, astăzi, că reprezentanţii Spitalului de Copii au cerut sprijin financiar ca să iasă din această situaţie, însă au fost refuzaţi. “Primăria are următoarea obligaţie vizavi de spital: să îngrijească clădirile aflate în proprietatea primăriei şi să plătească chiria, dacă este cazul. Managerul spitalului trebuia să-şi gestioneze corect banii pe care-i avea de la Casa de Sănătate. Primăria nu-i Casă de Ajutor Reciproc, dacă cineva crede că poate cheltui oricât în speranţa că Primăria vine ca mamă a răniţilor, e o concepţie greşită”, a explicat viceprimarul Traian Stoia. Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii, ne-a confirmat, astăzi, că s-a reuşit din fonduri proprii să se achite suma restantă, după ce timp de o lună niciun furnizor nu a mai putut fi plătit, ci doar salariile şi utilităţile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.