Momcilo Bajagic, fondatorul trupei Bajaga I Instruktori: „Am o relaţie specială cu...

Momcilo Bajagic, fondatorul trupei Bajaga I Instruktori: „Am o relaţie specială cu Timişoara“

0
DISTRIBUIȚI

bajaga4

Momcilo Bajagic „Bajaga“, liderul uneia din cele mai îndrăgite şi populare trupe din Serbia, Bajaga I Instruktori, are o serie de amintiri frumoase legate de oraşul nostru. Înaintea concertului susţinut recent la Lugoj, acesta ne-a mărturisit faptul că are o relaţie specială cu Timişoara şi că îşi doreşte să cânte şi în oraşe mai estice ale patriei  noastre.

Povestea celebrei trupe Bajaga a început în 1983 când Momčilo Bajagić “Bajaga”, pe atunci chitaristul trupei Riblja Čorba, a hotărât să compună câteva piese solo. Un an mai târziu, în luna ianuarie, a apărut discul “Pozitivna geografija”,  care a generat hituri ca “Berlin”, “Mali slonovi” “Poljubi me”, “Marlena” sau “Tamara”. Succesul acestui album solo i-a adus excluderea din trupa Ribla Corba în luna august a anului 1984. De-a lungul anilor, trupa al cărui lider este Momcilo Bajagic a editat albumele  “Sa druge strane jastuka” (1985), „Jahači magle” (1986), „Prodavnica tajni” (1988), „Muzika na struju” (1993), „Od bižuterije do ćilibara” (1997), „Zmaj od Noćaja” (2001), „Šou počinje u ponoć” (2005)  şi „Daljina, dim i prašina” (2012).

„Am cântat de multe ori în Banat, în Timişoara şi acum mă bucur foarte mult că avem ocazia să cântăm şi în Lugoj. Îmi aduc aminte că primul nostru concert în Timişoara a fost unul umanitar.


Aproape în fiecare an am cântat la Timişoara, am o relaţie specială cu acest oraş, iar acum suntem în cel mai estic loc din România în care cântăm. Poate anul viitor ajungem şi la Mamaia şi există unele discuţii pentru câteva apariţii şi în Transilvania. Vrem să mergem mai în inima ţării. Cum îmi explic succesul nostru în România? Păi, în partea asta a ţării, acum 20 de ani,  lumea se uita la programele sârbeşti şi ne-a îndrăgit de atunci. Oricum, le mulţumim tuturor celor care vin la concertele noastre şi fredonează alături de noi piesele noastre“, ne-a declarat muzicianul.

Legendara formaţie a susţinut un concert special în această vară la Belgrad, ocazie cu care www.pressalert.ro a organizat un concurs în urma căruia zece cititori norocoşi au participat la acest eveniment. „A fost un spectacol cu adevărat special, la care au participat fani din mai multe ţări. Vremea nu a ţinut cu noi, dar în ciuda ploii, a fost ceva cu adevărat ieşit din comun şi multă lume va ţine minte acest concert“, ne-a declarat muzicianul.

Îndrăgita trupă care a rămas în conştiinţa fanilor prin hituri ca Gore Dole, Plavi Safir, Ruski Voz sau 442 do Beograda îşi promovează cel mai recent album discografic, “Daljina, dim i prašina”, apărut anul trecut, care de câteva zile a apărut şi în format vinil. „Probabil e ultimul album al nostru care apare în format fizic. Vom mai scoate discuri, evident, dar în altă formă. De câteva zile discul se găseşte şi în format de vinil. Am vrut să facem asta pentru nostalgici“, a mai precizat Momcilo Bajagic.

Muzicianul care are câteva amintiri cât se poate de interesante legate de oraşul nostru este fan declarat al lui Prince şi este fermecat de un interpret român pe numele lui Dan Drăghici. „Ascult diverse trupe şi genuri. Ca şi artist îmi place foarte mult Prince, din păcate nu am avut ocazia să îl văd live niciodată. Acum pe Youtube poţi asculta orice vrei, ascult multă muzică. L-am descoperit pe Dan Drăghici din România, are o piesă Roma 2008, e foarte interesantă. E mult mai bine în zilele noastre, lumea poate asculta la un click distanţă orice doreşte“, ne-a mai declarat Momcilo.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.