Muzicienii timişoreni susţin cel mai important festival activist din România, Fânfest

Muzicienii timişoreni susţin cel mai important festival activist din România, Fânfest

1
DISTRIBUIȚI

implantfanfest (2)

Trupele timişorene Burning Table, Methadone Skies, Implant pentru Refuz şi DJ Limun au repurtat succes în cadrul celei de-a 8-a ediţii a festivalului Fânfest, care a avut loc recent, la Roşia Montană, judeţul Alba, manifestare care îşi propune să informeze publicul tânăr din România privind opoziţia împotriva proiectului de extragere a aurului în carieră deschisă prin tehnologia cianurilor.

„Credem în campania asta şi am susţinut această mişcare încă de demult. Am participat la acţiunile FânFest cu tot sufletul şi ne bucurăm că anul acesta acţiunea a avut un succes deosebit“, ne-au declarat membrii trupei Implant Pentru Refuz. FânFest, cel mai mare important festival activist din România, s-a încheiat după patru zile pline de evenimente speciale, concerte, spectacole de teatru, ateliere, proiecţii de film şi expoziţii care au atras mii de participanţi.


Început ca un festival de protest în 2004, FânFest a devenit un spaţiul cultural aparte, în sprijinul justiţiei de mediu şi sociale și pentru dezvoltarea sustenabilă a Roşiei Montană – devenită emblema mişcărilor sociale şi de mediu din România ultimului deceniu. Experienţele valoroase ale activiștilor din toată lumea, împărtășite în cadrul atelierelor, momentele de teatru civic și concertele de muzică cu mesaj activist s-au îmbinat perfect cu eforturile de salvare a caselor de patrimoniu prin programul “Adoptă o casă”, cu atelierele demonstrative pentru revigorarea meșteșugurilor tradiționale și cu promovarea peisajului cultural unic al Roșiei Montane prin intermediul tururilor ghidate. “Mulţumesc tuturor celor ce au venit la FânFest, este o onoare pentru noi să vedem că nu suntem singuri în lupta noastră pentru libertate și drepturile noastre fundamentale. Roșia Montană este acum acasă atât pentru noi cât și pentru toți cei ce luptă pentru salvarea ei. Roșia Montană are acum 6000 de noi cetățeni care nu vor ezita să o apere de interesele corporatiste și de un guvern corupt“, a declarat Eugen David, președintele Asociației Alburnus Maior.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.