Nou atentat sinucigaş la Bagdad, soldat cu cel puţin 28 de victime

Nou atentat sinucigaş la Bagdad, soldat cu cel puţin 28 de victime

1
DISTRIBUIȚI

atac_irak_56460300

Cel puţin 28 de persoane au fost ucise, majoritatea femei şi copii, şi alte 40 rănite în urma unui atentat sinucigaş comis aseară într-un parc din Bagdad, relatează agenţiile internaţionale de presă, citate de Agerpres.


Atentatorul kamikaze a detonat o centură cu explozivi în mijlocul unui grup de persoane în parcul Cairo din capitala irakiană. Acesta este ultimul atac din seria de violenţe sângeroase ce marchează zilnic această ţară. Numai în luna iulie peste o mie de persoane au fost ucise în Irak în numeroasele atentate, în timp ce pe parcursul anului trecut numărul victimelor a fost de aproximativ 3.600, potrivit surselor medicale şi de securitate locale.

În opinia analiştilor politici şi a diplomaţilor, escaladarea violenţelor este rezultatul sentimentelor de frustrare ale minorităţii sunite, care se consideră discriminată de guvernul dominat de şiiţi. Premierul Nouri al-Maliki a promis că va continua campania împotriva responsabililor pentru aceste violenţe, subliniind că în ultima vreme zeci de activişti au fost ucişi şi câteva sute arestaţi. Dar, mai mulţi membri din coaliţia sa guvernamentală îl acuză că acaparează puterea.

 

1 COMENTARIU

  1. Se stie despre o sumedenie de atacuri teroriste in Irak… Ne intrebam cine vrea dezastru in Irak. Nu suntem de acord cu asemenea dezastre , vrem actiuni asupra celor vinovati, nu la gramada !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.