O clădire a Institutului de Medicină Legală și una a MApN, transformate...

O clădire a Institutului de Medicină Legală și una a MApN, transformate în blocuri pentru medicii tineri. Scrisoarea de protest a unei foste rezidente

0
DISTRIBUIȚI

blocuri

Medicii aflaţi la început de drum, care nu-și pot permite chirii de sute de euro în Timişoara, vor fi ajutați de Consiliul Județean Timișoara (CJT). Pe lângă cele două blocuri din apropierea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, în care se află 68 de apartamente pentru medicii rezidenţi, reprezentanţii CJ Timiş încearcă să reabiliteze cel puţin două blocuri. Este vorba despre blocul preluat de la Institutul de Medicină Legală, în care vor locui tot medici de la Spitalul Judeţean, precum şi un bloc care va fi preluat de la MapN, în spatele Liceului Electrotimiş. „Lucrările de modernizare la clădirea preluată de la IML vor fi finalizate în primăvară şi mai avem un bloc pe care sperăm să-l preluăm de la MapN la Buziaş, am făcut documentaţia şi aşteptăm un răspuns”, a afirmat, ieri, Titu Bojin, preşedintele CJ Timiş.

Deşi medicii rezidenţi care locuiesc în cele două blocuri din apropierea Spitalului Judeţean plătesc chirii mult mai mici decât dacă ar locui într-un alt apartament din oraş, o chiriaşă a reclamat CJ Timiş preşedintelui Traian Băsescu şi premierului Victor Ponta.


Anne Mary Tofan a trimis o scrisoare deschisă la Bucureşti în care semnalează faptul că nu poate să cumpere apartamentul în care locuieşte în chirie şi în acest sens a solicitat trecerea clădirii din domeniul public al judeţului Timiş în domeniul public al statului român. „De doi ani de zile de lovim de indiferenţa reprezentanţilor Instituţiilor Statului Român faţă de realitatea certă de a pierde dreptul de a avea o locuinţă, dat fiind faptul că în mai puţin de un an contractele noastre de închiriere încetează ca efect al finalizării rezidenţiatului”, scrie în adresa transmisă preşedintelui Traian Băsescu. Totuşi, Consiliul Judeţean Timiş a decis ca aceste apartamente să nu fie vândute ca să poată fi închiriate unei noi generaţii de medici rezidenţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.