Orza propune ca Oscar Berger să fie desemnat cetățean de onoare post-mortem...

Orza propune ca Oscar Berger să fie desemnat cetățean de onoare post-mortem al Timișoarei

3
DISTRIBUIȚI

orza-si-ciuhandu-640x480

Consilierul local din PNŢCD, Adrian Orza, propune acordarea titlului de cetăţean de onoare al Timişoarei, post-mortem, jurnalistului Oscar Berger. Gestul fostului viceprimar al Timișoarei este și unul reparatoriu, având în vedere că în urmă cu un an, la inițiativa jurnalistei Brîndușa Armanca, un grup de timișoreni a încercat, fără succes, să înainteze consiliului local o propunere similară. ”O merita deplin. Era printre puținii care au crezut cu maximă candoare în spiritul orașului și unul, tot dintre puținii, care se înflăcăra la orice idee de protest pentru democrație.


N-am convins. Dar nici n-am insistat. Apar mereu cauze mai actuale. Onoarea nu e printre priorități. Nici moartea. Oscar va fi cetățean de onoare în Rai”, a scris Armanca pe contul său de Facebook.

Țărănistul Adrian Orza a transmis vineri un comunicat de presă în care anunță că va propune Consiliului Local al comunității timișorene, ”ca un veșnic respect față de un om dedicat trup și suflet orașului nostru, să fie desemnat cetățean de onoare post-mortem al Timișoarei”. ”A plecat dintre noi Oscar Berger, un om deosebit de sufletist și muncitor, care a crezut cu tărie în valorile fundamentale ale democrației, libertății cuvântului și ale Monarhiei Constituționale române. Regizor și jurnalist, Oscar s-a implicat încă din 11 martie 1990 în activitățile Societății Timișoara, în 1995 urmând să preia conducerea ziarului care poartă numele orașului nostru: Timișoara. S-a implicat până la propriul sacrificiu luptând cu arme de jurnalist pentru o Românie așa cum am visat-o cu toții în decembrie 1989”, a mai scris Adrian Orza într-un comunicat de presă.

3 COMENTARII

  1. Cred ca sunt foarte putini oameni care stiu cate ceva despre Oscar Berger, mai ales in situatia in care a ajuns trista Timisoara, la fel cum si in Primarie cred ca „nobody gives a flying fuck!” despre cei care chiar conteaza in viata cetatii! Dar asta e o alta discutie si destul de lunga… Odata cu moartea lui Oscar si Timisoara a mai murit un pic! Si moare pe zi ce trece in drum spre Mall cu falsa spoiala a oamenilor din jurul nostru! Pentru aproape nimeni nu mai conteaza ce inseamna Revolutie sau idealuri sanatoase ale unei societati perfide! Parerile de rau sunt inutile… Omul a dus toate luptele, cu el, cu altii, cu noi, cu ceilalti! Nimeni nu l-a bagat in seama si multi il batjocoreau! Eu il iubesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.