„Panterele roz” de la BCM Danzio s-au reunit într-o formulă restrânsă

„Panterele roz” de la BCM Danzio s-au reunit într-o formulă restrânsă

0
DISTRIBUIȚI

bc danzio reunire

BCM Danzio a sunat adunarea pentru pregătirea noului sezon. La primul antrenament au fost prezente şapte baschetbaliste, dintre care două nume noi, sârboaica Milana Zivadinovic şi Gabriela Necula, urmând ca alte doouă jucătoare să vină la echipă în zilele ce urmează. Echipa va pleca luni într-un cantonament de 12 zile la Ocna Şugatag.

La primul antrenament de pe Stadionul Ştiinţa au fost prezente sârboaicele Biljana Pesovic, la al treilea sezon la Timişoara, şi Milana Zivadinovic şi româncele Gabriel Necula, Tunde Kilin, Christina Zidaru, Alexandra Bălăceanu şi Alexandra Sasebeş. Marta Fodor, Adina Stoiedin şi Dora Ardelean sunt la lotul naţional, iar Bianca Blanaru se reface după o intervenţie chirurgicală la ochi. Cele trei baschetbaliste se pregătesc cu lotul naţional pentru Jocurile Francofone ce vor începe în data de 6 septembrie la Nisa, Franţa. În acest sezon, BCM Danzio se va baza pe patru străine, iar zilele următoare vor veni la echipă pivotul din Serbia Ana Vuksic, care a fost la echipă şi sezonul trecut, şi o altă jucătoare din Serbia pe acelaşi post cu care clubul este în tratative avansate. Antrenorul Dan Ionescu spune că rămâne fidel formulei cu cinci pivoţi şi şapte jucătoare „de afară” în echipă. De asemenea, BCM Danzio se va înscrie şi în campionatul U 20, cooptând pentru acest lucru în lot jucătoare de la CSŞ Bega.

În ceea ce le priveşte pe jucătoarele noi, echipa continuă aducerea de jucătoare tinere. Milana Zivadinovic are 22 de ani şi postul ei de bază este conducător de joc, dar poate juca şi extremă.


Zivadinovic a jucat în cariera sa la Steaua Roşie Belgrad, Vojvodina Novi Sad, Radivoj Korac Belgrad, iar sezonul trecut a evoluat la două echipe. Sârboaica a început campionatul în Bosnia, la Mladi Krajisnik, echipă cu care a jucat în Liga Adriatică, iar apoi a revenit în Serbia, la Sumadja Kragujevac. Baschetbalista face parte din lotul naţional de tineret al ţării sale. Gabriel Necula are tot 22 de ani şi joacă pe postul 4. Sportiva este originară din Galaţi şi a evoluat pentru echipa oraşului său natal, Poli Iaşi, iar sezonul trecut a fost la Olimpia Braşov. Dan ionescu va fi ajutat de Vera Gavrilă de la CSŞ Bega, care va fi antrenoarea principală la U 20, iar fosta jucătoare şi manager Miruna Crâsnic se va ocupa de pregătirea fizică.

Componenţa Ligii Naţionale de Baschet feminin este incertă deocamdată. Dacă acum câteva săptămâni Federaţia a făcut un program cu 15 echipe, între timp CSM Sportul Studenţesc şi-a anunţat retragerea, la fel ca şi vicecampioana CSM Târgovişte. În aceste condiţii, şi Cupa României este sub semnul întrebării. Cel mai probabil, între 20 şi 30 septembrie se va trage la sorţi un nou program pentru campionat şi Cupa României. În aceste condiţii, BCM Danzio poate spera chiar la o clasare pe locul 4, în condiţiile în care majoritatea echipelor se confruntă cu dificultăţi financiare. „Ţinând cont că anul trecut am ieşit pe locul 7 într-un campionat în care au participat 14 echipa, anul acesta se arată un campionat cu un efectiv mai redus, sper ca şi locul nostru să fie undeva sus”, a declarat antrenorul şi preşedintele Dan Ionescu.

Luni Danzio pleacă în cantonament, unde va sta până la finalul lunii august. Primul amical al „panterelor roz” va fi cu echipa din Vrşeţ, în Serbia, în primele zile ale lunii septembrie. În perioada 7-8 septembrie, baschetbalistele vor participa la un turneu la Vrbas, unde pe lângă gazde şi timişorence, va participa şi vicecampioana Serbiei, Radivoj Korac şi o echipă din Ungaria, care dacă va renunţa, va fi înlocuită de CSU Alba-Iulia. Ulterior, conducerea îşi doreşte participarea la un alt turneu în Ungaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.