Povestea Festivalului SZIN sau ce ar putea învăța de la vecini autoritățile...

Povestea Festivalului SZIN sau ce ar putea învăța de la vecini autoritățile locale din Timișoara despre un eveniment de cultură GALERIE FOTO

3
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1629133252">

szin (7)

O nouă ediţie a festivalului Szeged Ifjusagi Napok (SZIN) se desfășoară zilele acestea, la aproximativ o sută de kilometri de Timişoara, în oraşul maghiar Szeged. Este vorba despre o manifestare muzicală şi nu numai, care programează concerte cu peste 100 de formaţii şi interpreţi din ţara vecină şi o sumedenie de programe culturale.

Oraşul înfrăţit cu Timişoara, cu o populaţie de 170.000 de locuitori, este gazda acestei manifestări de mai mulţi ani şi reuşeşte să adune laolaltă o sumedenie de tineri care plătesc bilete de 5.000 de forinţi pe zi (aproximativ 91 de lei), pentru a vedea cele mai în vogă nume ale scenei muzicale din ţara vecină. Deşi are parte de sprijinul autorităţilor din oraşul înfrăţit cu Timişoara, organizatorii SZIN s-au dezis de orice asociere politică a manifestării, singura menţiune cu „mulţumiri“ fiind una în programul festivalului, în care amintesc de acestea. În mod cât se poate de normal desigur, într-o localitate aflată pe malul râului Tisa. Miile de participanţi la ediţia din acest an a festivalului au parte de o sumedenie de feluri de petrecere a timpului liber. Desfăşurat în cadrul ştrandului Ujszegedi Partfurdo (un soi de Ştrandul Tineretului local), festivalul oferă multe programe culturale printre care se numără spectacole de teatru, expoziţii şi prezentări ale unor obiective mai mult sau mai puţin turistice din ţara vecină (la faţa locului se află inclusiv un camion inscripţionat Paks Atomeromu, ce le face tinerilor cunoscută activitatea singurei centrale atomo-electrice care asigură peste 40% din necesarul ţării vecine).

Ieri, în cea de-a doua zi a festivalului, printre cei care au repurtat un deosebit succes la faţa locului s-au numărat Peterfi Bori & Love Band şi Akos, celebrul muzician încheindu-şi cu această ocazie mega – turneul 2084 în faţa unui public care a creeat o atmosferă incendiară. Festivalul SZIN continuă până mâine, cu concerte susţinute de Anima Sound System, Magna Cum Laude, HS7, Supernem, Neo, Quimby sau Subscribe. Dincolo de faptul că tinerii din ţara vecină plătesc bilete de intrare pentru a-şi vedea favoriţii pe scenă, acest ultim mare festival open – air din calendarul acestui an din ţara vecină ar putea fi o sursă de inspiraţie pentru autorităţile oraşului nostru.

Foto: delmagyar.hu

 

3 COMENTARII

  1. Dawnut – drogata cred ca a fost femeia in care a aruncat tac-tu samanta cu pumnu’! Boule!

    La SZIN Fest am avut ocazia sa vad trupe de care romanii nici nu au curajul sa vorbeasca, animalulem iliescian! Cel mai bun exemplu ar fi THE CURE! Dar nu ai tu de unde sa stii, ca esti o ganganie insignifianta! Excrement!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.