Prima reprezentaţie la cinematograful în aer liber – subtitrare minusculă şi trafic...

Prima reprezentaţie la cinematograful în aer liber – subtitrare minusculă şi trafic auto neoprit

0
DISTRIBUIȚI

cinema aer liber timisoara

Cinematograful în aer liber a fost inaugurat astăzi la Timișoara cu un film în limba germană subtritrat minuscul, cu publicul ”asediat” de Poliție Locală și trafic neoprit în zonă.  La ora 11, pe platoul de lângă stadionului Dan Păltinișanu, lumea s-a instalat pe pături și filmul a pornit.


Primul film proiectat a fost destinat prichindeilor, care s-au bucurat de ultima ecranizare a peliculei ”Albă ca Zăpada”, oferită de Centrul Cultural German. A fost o zi perfectă pentru o ieșire la iarbă verde, așa ca cei mici au putut viziona filmul chiar din parcul din zonă. Copii au fost încântați și nu si-au luat privirea de la ”Alba ca Zăpada”. O problemă au avut însă cei care încă nu au învățat să citească, deoarece filmul a fost difuzat în limba germană. ”Trebuia să fie tradus în limba română pentru că sunt mulți copii care nu știu să citească, iar nouă pătinților ne este incomod să le citim tot filmul. Riscăm să facem un cor de lectură aici și să nu se mai înțeleagă nimic din nimic”, ne declară un tătic.

O altă nemulțumire a fost legată de faptul ca spațiul în care s-a organizat evenimentul nu a fost închis, cu garduleț de protecție, pentru a-I feri de mașini pe cei mici. ”Trec multe mașini pe aici. Zona trebuia să fie închisă, dat fiind faptul că este un eveniment destinat copiilor”, a afirmat un spectator.

Chiar și în aceste condiții premiera cinematografului în aer liber a avut succes. Aproximativ 80 de familii au venit să se bucure de noul concept. Cât timp vremea este caldă, se pot viziona filme în aer liber, în zilele de sâmbătă. La iarnă ecranul va putea deveni cinematograf pentru posesorii de autoturisme. Aceștia vor dispune de sunet transferat cu ajutorul unui aparat special pe o frecvență percepută de aparatele radio din mașini.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.