Protest împotriva proiectului care a dat liber la cianuri în Roşia Montană,...

Protest împotriva proiectului care a dat liber la cianuri în Roşia Montană, la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

Apele-acide-din-Rosia-Montana

Sute de timişoreni vor ieşi în stradă, duminică, 1 septembrie, ca să-şi arate nemulţumirea față de proiectul de exploatare a aurului de la Roşia Montană.


Acţiunile de protest au loc simultan în mai multe oraşe din ţară după ce Guvernul a aprobat un proiect de lege privind reglementarea exploatării miniere a Roşiei Montane. „E oficial! Guvernul trimite România la execuţie prin cianurare. S-a decis începerea proiectului minier de la Roşia Montană. Legea specială propusă de Guvern stipulează astfel că pentru proiectul propus la Roșia Montană compania nu mai trebuie să respecte nici o lege, statul român acordând toate derogările necesare și obligându-se să dea toate avizele pentru începerea proiectului în afara tuturor procedurilor legale în vigoare”, transmit organizatorii evenimentului pe Facebook.

Acţiunea va avea loc în Piaţa Operei, de la ora 17.00. Organizatorii mai spun că ziua de 1 septembrie va deveni „zi de luptă împotriva cianurii şi fracturării! Facem un apel către cei care vor ieşi duminică în stradă, indiferent pentru care dintre cele două cauze: nu uitaţi că România se afla acum sub asediu! Roşia Montană şi Bârladul reprezintă stâlpii de rezistenţă! Să ne facem ambele mesaje auzite, din Bucureşti la Bârlad, din Cluj la Timişoara, Braşov, Alba Iulia, Tg. Mureş, Iaşi, Bruxelles sau Viena! SOLIDARITATE!”, mai spun organizatorii acţiunii de protest din Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.