RCM Timişoara câştigă cea mai muncită partidă din acest sezon pe terenul...

RCM Timişoara câştigă cea mai muncită partidă din acest sezon pe terenul Stelei

1
DISTRIBUIȚI

rcm -faru constanta09_resize

Rugbyştii de la RCM au obţinut o victorie foarte importantă cu 18-13 pe terenul celor de la Steaua Bucureşti în etapa a treia a play-off-ului. Galben-albaştrii rămân în continuare lideri, dar au avut mult de furcă cu roş-albaştrii. Practic, Vlaicu a ratat două penalităţi şi o transformare din poziţii foarte accesibile, iar cu acele 8 puncte pierdute Steaua ar fi fost victorioasă. Deşi eseurile Timişoarei au venit tot din gafe ale militarilor, de remarcat rezistenţa la asediul de final al steliştilor, în care a părut că elevii lui Chester Williams sunt adevăraţii militari care au apărat reduta unei victorii extrem de muncite.

Faţă de meciurile precedente, Chester Williams a schimbat doi jucători în primul „15”, uvertura Jack Umaga în locul lui Jody Rose şi pe Randall Morrison în locul numărului 8 Lemeki Nabalei. Timişorenii au avut un început mai ezitant de prima repriză şi au făcut şi câteva erori la repunerile din margine. Steliştii au deschis scorul în minutul 12 după o lovitură de pedeapsă bătută de Vlaicu. Acelaşi „militar” a ratat opt minute mai târziu o altă penalitate dintr-o poziţie destul de accesibilă, o bună ocazie de mări avantajul gazdelor la 6. Egalarea la 3-3 a venit în minutul 29 după o lovitură de pedeapsă bătută de Vali Calafeteanu, iar peste patru minute acelaşi rugbyst al Timişoare a adus şi primul eseu.


Calafeteanu trimisese balonul în faţa spre terenul de ţintă al gazdelor, iar Vlaicu a fost foarte aproape de a prinde balonul, însă l-a scăpat inexplicabil, iar Calafeteanu a venit din urmă şi a adus alte 5 puncte Timişoarei. Transformarea reuşită a dus scorul la 3-10, iar eseurile nu se opreau aici. Burcea a reuşit al doilea eseu al galben-albaştrilor după o cursă şi o pasă foarte bună a lui Shennan. De data aceasta, Calafeteanu a ratat transformarea, iar scorula  rămas 15-3. Pe finalul reprizei, timişorenii au rămas în inferioritate după eliminarea temporară a lui Popârlan, iar steliştii au reuşit un eseu muncit prin Baraulea, ne transformat însă pentru scorul la pauză de 8-15.

Steliştii au început bine repriza a doua şi au bifat al doilea eseu al lor prin Dascălu, în urma unei pase primite de la Dumbravă. Vlaicu nu a fost însă în picior şi a ratat transformarea, astfel că scorul a rămas 13-15 în minutul 45. Timişorenii au încercat să dea o replică, dar nu au reuşit să aducă un eseu, iar punctele au întârziat să apară şi în tabără Stelei după ce Vlaicu a ratat o lovitură de pedeapsă de care echipa sa avea mare nevoie. Calafeteanu a fost mult mai precis şi a adus alte trei puncte importante pentru bănăţeni la jumătatea reprizei a doua dintr-o altă penalitate, pentru 13-18 pe tabelă. Pe finalul jocului steliştii au forţat un nou eseu, cu o Timişoara retrasă în apărare, iar gazdele au âncercat chiar şi un dropgol, nereuşit însă. Arbitrii au acordat o nouă penalitate Stelei, pe care Vlaicu a ratat-o din nou. Ultimele minute ale partidei au părut că nu se mai termină, cu steliştii în dreptul terenul de ţintă al timişorenilor, fortând eseul. RCM s-a apărat însă foarte bine şi a rezistat presiuneii extraordinare puse de stelişti şi pleacă cu 4 puncte din Ghencea.

RCM Timişoara: Ţăruş, Căpăţână, Pungea, Popârlan, Drenceanu, Burcea, Rus, Morrison, Calafeteanu, Umaga, Moala, Kinikinilau, Anesi, Shennan, Fercu. Au mai intrat: Rose, Turashvili, Tangimana, Lazăr

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.