RCM Timişoara începe lupta pentru apărarea trofeului de campioni: prima bătălie, acasă,...

RCM Timişoara începe lupta pentru apărarea trofeului de campioni: prima bătălie, acasă, cu Farul Constanţa

0
DISTRIBUIȚI
rcm steaua11_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Rugbyştii de la RCM Timişoara intră de sâmbătă în jocurile tari din play-off, iar prima confruntarea va fi acasă, cu Farul Constanţa. Toate cele patru echipe din play-off, incluzând aici Baia Mare şi Steaua, s-au întărit, dar antrenorii de la Timişoara sunt optimişti că lotul galben-albaştirlor e valoros şi că jucătorii sunt concentraţi pe miza unui start bun în play-off.

Elevii lui Chester Williams i-au învins pe cei de la Constanţa în ambele întâlniri ale sezonului regulat, in tur la Timişoara cu 21-3, iar în retur a fost un meci mai strâns, terminat 18-16 pentru timişoreni în Dobrogea. Bănăţenii vin după trei meciuri uşoare în sezonul regulat, cu CSM Bucureşti, Dinamo şi U Cluj, dar Chester Williams spune că îi vede concentraţi pe jucători acum că miza va fi cu totul alta. „Am jucat cu Farul acum trei etape, dar de data aceasta va fi mult mai greu, ei vor veni mai solizi, chiar daca noi jucăm acasă, nu va fi uşor. Cu siguranţă va fi mai dificil decât la Constanţa, pentru că au jucat împotriva noastră recent şi ştiu ce vrem să obţinem. Acum suntem în play-off şi cu siguranţă va fi greu. Am studiat irnegistrarile pentru a vedea ce putem îmbunătăți în jocul nostru. Sunt foarte mulțumit de cum s-a antrenat echipa, suntem pregătiți pentru acest joc. Îi avem pe Sosene, Lemeki și centrul tongalez Tangimana pe care vrem să îl vedem într-un meci cu miză. În play-off se caută avantaje psihologice pentru echipe, iar dacă baţi în suficiente partide dispuţi semifinala acasă şi asta ne și dorim”, a punctat Chester Williams. Afirmaţiile lui Chester despre starea mentală a echipei sunt întărite şi de secundul Danie de Villiers. „Sunt foarte entuziasmat pentru că am ajuns în această fază, va fi prima dată când joc meciuri de play-off în România.


Ca antrenor văd diferența de concentrare la antrenamente săptămâna aceasta. Abia aştept să înceapă meciurile”, a declarat Danie de Villiers.

În pauza competiţională, bănăţenii s-au întărit cu jucători din emisfera sudică Sosene Anesi, Lemeki Nabalei, Fonovai Tangimana, Sione Halalilo şi Sione Taupaki. Pe de altă parte, Daniel Carpo va lipsi tot sezonul, iar Mădălin Lemnaru va fi recuperat la finalul lunii septembrie. Chester Williams spune că lotul este valoros, mai are încă mult de arătat şi speră ca toţi să fie menţinuţi în cea mai bună formă şi cu ajutorul preparatorului fizic Bogdan Almăjan. „Nu cred că echipa e la 100%, deci sigur mai au ceva de arătat pentru ultimele luni. Cu ajutorul preparatorului fizic sper să îi ţinem în formă. Suntem aproape de ceea ce ne-am dorit. Da, e dificil să alegi primul 15, sunt foarte mulţi jucători buni, dar ceea ce e bine e că nu avem doar 15 jucatori buni, ci şi rezerve care îi pot inlocui de multe ori chiar şi mai bine”, a spus Williams. Vicepreşedintele Dan Dinu este foarte mulţumit de cele cinci transferuri din pauza competiţională, dar este conştient că şi contracandidatele s-au întărit. „În această pauză competiţională toate echipele s-au întărit, Steaua, Dinamo, dar şi cei de la Baia Mare şi Farul Constanţa. Rugbyul românesc e pe un trend asencendent, calitatea jucătorilor este tot mai ridicată, chiar sunt mulțumit de cele trei achiziţii din această perioadă, cei cinci jucători, chiar dacă nu sunt nume sonore, cu excepţia lui Sosene Anesi,  fijianul şi cei trei jucători tongalezi sunt foarte tineri si vor avea mult de spus în rugby”, a declarat Dan Dinu. Meciul va începe sâmbătă, de la ora 10.00, pe Stadionul „Gheorghe Răşcanu” din Ronaţ.

RCM va alinia la start cel mai probabil aceeaşi echipă ca în jocul cu U Cluj. cu mici schimbări pe banca rezervelor. Iată formaţia probabilă: Alexandru Ţăruş, Eugen Căpăţână, Horaţiu Pungea, Valentin Popârlan, Marian Drenceanu, Stelian Burcea, Vasile Rus, Lemeki Nabalei, Valentin Calafeteanu, Jody Rose, Viliami Moala, Paula Kinikinilau, Sosene Anesi, Stephen Shennan, Cătălin Fercu. Rezerve: Otar Turashvili, Gigi Militaru, Dorin Lazăr, Randall Morrison, Victor Dumitru, Jack Umaga,Fonovai Tangimana şi Giorgi Khositashvili.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.