România, pe penultimul loc în Europa în ceea ce priveşte rata de...

România, pe penultimul loc în Europa în ceea ce priveşte rata de absolvire a studiilor superioare

2
DISTRIBUIȚI

universitatea-de-vest

Doar 20 % dintre tinerii din ţara noastră termintă o facultate, potrivit unor date furnizate de Comisia Europeană, care au fost prezentate, astăzi, de către reprezentanţii Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR). Peste 300 de studenţi din toată ţara au dezbătut, timp de o săptămână, în oraşul de pe Bega, tema responsabilităţii pentru educaţie, iar pe 7 august s-au plimbat cu o vacă prin Piaţa Unirii prin care au încercat să atragă că educaţia nu mai reprezintă o prioritate naţională.


Mihai Dragoş, preşedintele ANOSR, a afirmat că situaţia este una alarmantă în România, în condiţiile în care ţara noastră este printre puţinele care alocă cei mai puţini bani pentru educaţie. „În cazul în care guvernanţii nu vor aloca 6 % din PIB pentru educaţie, acest sistem nu va fi pus niciodată pe picioare. Situaţia este foarte gravă, dacă nu vor exista schimbări, viitorul României va fi afectat în foarte mare măsură”, a mai adăugat preşedintele ANOSR. Potrivit analizei „Responsabilitate pentru educaţie”, studenţii români sunt nemulţumiţi de creşterea taxelor de studiu şi a taxelor de cămin, de faptul că bursele sociale sunt şi de trei ori mai  mici decât prevede legea, astfel că jumătate dintre studenţi abandonează facultatea.

2 COMENTARII

  1. Pai daca tartorul-rector corecteaza lucrarile sambata la ora 22, e clar ca nu mai trece nimeni! Nu de alta, dar il deranjeaza muzica, de multe ori proasta, de la strandul Banatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.