Românii vor Basarabia în România: peste 100.000 de semnături adunate pentru legea...

Românii vor Basarabia în România: peste 100.000 de semnături adunate pentru legea apropierii malurilor Prutului

11
DISTRIBUIȚI

Punct_de_colectare_a_semnaturilor_2

Proiectul de lege privind statutul cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul României vizează dezvoltarea comună culturală, educațională, socială și economică a cetățenilor din cele două state româneşti, precum şi aspecte referitoare la raportul cetăţenilor Republicii Moldova în relaţia cu România.


Au fost strânse 117.481 de semnături în toate judeţele ţării şi la Chişinău în cadrul campaniei ,,Aducem Basarabia acasă”. Ele sunt destinate înaintării în plenul Parlamentului a unui pachet legislativ care ”va apropia decisiv cele două maluri ale Prutului” – după cum spun inițiatorii campaniei, tinerii din cadrul Platformei Civice Acţiunea 2012. Iniţiativa beneficiază de sprijinul lui Neagu Djuvara, Grigore Leşe, Nicolae Furdui Iancu, Irina Loghin, Ion Paladi, Nicu Covaci, Gheorghe Gheorghiu, Nicolae Botgros, Constantin Florescu, Maria Gheorghiu şi al multor altor persoane publice.

,,Pentru că împreună suntem mai puternici şi pentru că voinţa populară s-a manifestat în repetate rânduri cu privire la Basarabia, aşteptăm ca şi factorul politic să se ralieze dorinţei românilor de a aduce malurile de Prut în aceeaşi matcă”, a declarat av. dr.Mihai Nicolae, co-preşedintele Platformei Civice Acţiunea 2012. Având în vedere numărul mare de români care şi-au arătat susţinerea faţă de proiectul de lege, coaliţia de ONG-uri unioniste solicită public audienţă la Premierul României Victor Ponta, la Preşedintele României Traian Băsescu, precum şi la Preşedintele Senatului Crin Antonescu şi Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea.

11 COMENTARII

  1. Hai să fim serioşi!
    Înţeleg că pe români nu-i interesează intrarea în spaţiul Schengen. No problem!
    Înţeleg că basarabenii vor să trăiască în România (unde este un nivel de trai mult superior celui din ţara lor de baştină) – sau din România să-şi ia zborul în alte ţări UE. No problem!
    Dar de ce să crească populaţia României cu zeci sau sute de mii ??? Trecem peste faptul că nu sunt locuri de muncă – şi că în cel mai fericit caz basarabenii vor lăsa unii români fără loc de muncă – avem bani pentru învăţământ de stat şi pentru asistenţă medicală suficienţi pentru cetăţenii români şi ne putem permite să le extindem la alte zeci de persoane ????
    Care voinţă populară ???? Care Platformă Acţiunea Civică 2012??? Cine a auzit de ea???
    Nici măcar toţi basarabenii (mulţi dintre ei rusificaţi, din câte am priceput) nu vor unificarea cu România !
    O ţară care are băuturi de calitate şi este un mare exportator de „dansatoare“…. – cine are nevoie de locuitorii ei ????

    • Populație mai mare înseamnă mai mulți bani de la UE.
      Dacă am avea conducători cu cap acești bani ar putea fi folosiți în scopuri bune.

    • „Din cate ai priceput”, Jonny, nu ai prea priceput nimic. Inainte de a te da cu părerea documenteaza-te mai bine (mai citește istorie). Mergi măcar o data să vezi cu propriii ochi aceasta țară (cum zici tu că e), care din punctul meu de vedere și nu numai al meu, are mai mulți Români decât o Românie întreagă și nu ma refer aici la cetățenie. Și să-ți mai zic ceva, pacat că nu te-ai nascut cu câțiva kilometri mai în est…

    • Fratii nostri din Moldova Rasariteana , Nordul Bucovinei Tinutul Herta (Republica Moldova ) si cu cei din Transilvania de Nord ocupata de Ungaria Horthysta au suferit cel mai mult pentru tara asta. Ei au indurat ocupatie straina deoarece politicienii de la Bucuresti au fost divizati. Spre deosebire de polonezi parte din tara noastra poate fi recuperata ! Cine nu stie sa taca ! Ignoranta a fost un defect, narav cultivat e comunisti pentru ca si ei la randul lor au fost marionetele perioadei ! Traiasca Romania Sacra!

  2. Uite de aia Romania moare putin cate putin, patriotismul a murit in populatia acestei tari (caci popor nu ne mai putem numi, suntem o populatie), ungurii vor autonomie in inima tarii noastre si nu facem nimic, iar cand avem ocazia sa luam innapoi ceea ce ni s-a luat cu forta, o bucatica din corpul acestei tari, noi ne aratam fata aceea de natie de c.a.c.a.t., altii varsa sange pentru asta iar noi vorbim vorbe. Daca tot nu simti nimic pentru tara asta du-te frate in lume ca vei fi mai bine primit…

  3. Numarul semnaturilor este mult mai mare ! Numai eu mai am de predat liste cu aproape 500 de semnaturi si ca mine sunt foarte multe persoane pe intreg cuprinsul tarii ! Doamne ajuta-ne sa jucam Hora Uniri cat mai repede !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.