Salariile au crescut și nu prea în 2013: care sunt domeniile în...

Salariile au crescut și nu prea în 2013: care sunt domeniile în care angajații sunt plătiți regește

0
DISTRIBUIȚI

euro_1

Economia se redresează încet-încet, dar nu chiar în ritmul dorit de principalii implicați.  Anul acesta s-au înregistrat, bunăoară, creșteri salariale, dar sunt mai mici decât cele de anul trecut.

Acestea sunt concluziile studiului salarial şi de beneficii PayWell realizat de PwC România. Analiștii economici mai au o veste bună: chiar dacă e mai redusă decât în 2012, creşterea este peste nivelul inflaţiei. Creşterile salariale în sectorul privat au atins în medie 4,6%, potrivit ediţiei de anul acesta a studiului salarial şi de beneficii PayWell, derulat de echipa de consultanţă în resurse umane a PwC România. Acest nivel de creştere salarială este mai scăzut faţă de cel înregistrat în 2012 (5.1%), însă marchează revenirea la rate real pozitive de creştere, având în vedere scăderea inflaţiei (aproximativ 3% anul acesta).

Cel mai mult salariile din privat au crescut în rândul managerilor (4.9%), urmate de cele ale personalului de suport (4.7%) şi personalului operaţional şi de vânzări (4.5%). “În ultimii ani, creşterile salariale efective au fost semnificativ mai mici decât cele planificate în anul anterior, iar pentru anul următor tendinţa continuă: doar 28% dintre companiile participante la studiul PayWell şi-au stabilit deja o politică de creşteri salariale, procentul mediu fiind cel mai redus din ultimii cinci ani: doar 5,2%.


Acest fapt reflectă deopotrivă ancorarea aşteptărilor inflaţioniste într-o zonă mai redusă, dar şi menţinerea unei atitudini prudente, angajatorii fiind foarte atenţi la evoluţia economică şi nemaifiind dispuşi să crească costurile salariale decât în limita câştigurilor de productivitate”, a declarat Horaţiu Cocheci, senior manager, liderul echipei de consultanţă în resurse umane, PwC România.

Studiul a indicat și domeniile  în care s-au înregistrat creșterile salariale cele mai numerosae. Domeniul bancar deține locul I în top. Urmează farmaceuticele, IT&C, producție auto, producție industrial și retail. Studiul salarial şi de beneficii PayWell România 2013 analizează nivelurile salariale şi politicile de remunerare a 156 de companii din nouă sectoare economice diferite (industria constructoare de maşini, sistemul bancar, industria alimentară şi sectorul de distribuţie, industria prelucrătoare, IT, leasing, industria farmaceutică, retail, servicii externalizate şi centre de servicii).  Același studu arată și că mai mult de jumătate dintre companiile participante la studiu acordă bonusuri de performanţă. Aceste stimulente sunt mai frecvente pentru management fiind oferite de 52% dintre respondenţi, în timp ce mai mult de o treime oferă aceste bonusuri și pentru personalul operaţional şi de vânzări. Bonusurile oferite variază între jumătate de salariu şi patru salarii lunare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.