”Simbioza” cu oase și pene a Emanuelei ca să își ajute mătușa...

”Simbioza” cu oase și pene a Emanuelei ca să își ajute mătușa bolnavă de cancer GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-825237482">

Simbioza - Bidica Emanuela

Cei care frecventează cel mai boem local din Timișoara o cunosc prea bine pe Manu. Mai întâi au văzut-o desenând, poate chiar timidă. Apoi a devenit om al locului, a lucrat aici ca să își facă bani de buzunar pe timpul facultății. După care a crescut mare. Emanuela – Augustina Bidică a împlinit joi 24 de ani și i s-a vernisat, în Papillon Café, prima expoziție personală.

 Nouă studii – desene în care regăsim porțiuni din scheletul uman și fragile pene, umplu până pe 29 august pereții din Papillon. “Ceea ce am intenționat a fost o compoziţie plastică  bazată pe îmbinarea a două elemente – structuri osoase şi penaj. Texturile fine şi fragile ale penajului  sunt asamblate pe osaturi supradimensionate rezultând noi volume” , spune artista.  Sculptorul Horia Bojin a arătat că lucrările tinerei te duc cu gândul spre cele ale marilor maeștri, nominalizându-l pe Rembrandt, iar  Daniel Daicu, în triplă calitate de artist plastic, muzician și iubit al Emanuelei a vorbit despre structurile osoase – simbol al susținerii și protecției  – peste care intervin penele  – structuri diafane care pot zbura și care eliberează amintind că ”fiecare spirit este traversat de idei subite și de soluții și  astfel, oamenii talentati gasesc întotdeauna noi modalități de exprimare demolând zidurile imaginației”.

 Mai trebuie spus că expoziția ”Simbioze” a Emanuelei –Augustina Bidică este una cu vânzare, operele servind unui scop nobil – ajutarea mătușii artistei care suferă de cancer și care are nevoie de bani pentru continuarea tratamentului. Emanuela-Augustina Bidică este absolventă a Facultăţii de Arte şi Design Timişoara, secţia arte textile – modă.

Foto Cosmin Damian

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.