Studenţii au plimbat vaca prin centrul Timişoarei ca să primească bani pentru...

Studenţii au plimbat vaca prin centrul Timişoarei ca să primească bani pentru educaţie

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-91988138">
 protet cu vaca04_resize
Pe spatele studenţilor veniţi din toată ţara la Timişoara, care au stat „la coada vacii”, la propriu, în Piaţa Unirii ca să tragă un semnal de alarmă faţă de finanţarea necorespunzătoare a educaţiei, a stat scris, astăzi, „Educaţie” sau „6 % PIB”. Ineditul protest a început puţin peste ora 19:00, iar cei 200 de tineri manifestanţi au pornit într-un marş din faţa Universităţii Politehnica, având ca îndrumător un „fermier” echipat cu cizme de gumă şi salopetă şi o vacă din carton pe care au denumit-o „educaţie”. Odată ajunşi în Piaţa Unirii au început să strige în cor că „nu vrem pe plantaţie, noi vrem educaţie”, „ne-au minţit toţi guvernanţii, am ajuns la coada vacii” sau „noi niciodată nu vă vom părăsi, o viaţă întreagă lângă studenţi vom fi”. Iar pe pancartele studenţilor au stat mesaje ca „studentul de azi, văcarul de mâine”, „şi vacile ne vor la şcoală” și „vrem 6 PIBune” prin care au încercat să le reamintească reprezentanților tuturor partidelor politice că au promis că educația va primi 6 % din PIB, dar în realitate au fost doar minciuni.
 După ce au strigat revoltați timp de zece minute în Piața Unirii sloganuri prin care au atras atenția asupra situației în care se află educația din România, protestatarii au pornit pe o stradă lăturalnică, unde au fost așteptați de o camionetă în care se afla o vacă reală, de această dată. Studenții s-au plimbat preț de câteva minute în spatele camionetei, apoi au revenit în Piața Unirii, unde au avertizat că „azi în Timișoara, mâine în toată țara” și că „facem revoluție pentru educație” dacă solicitările nu le vor fi respectate. În final, după aproape o oră de manifestări, cei 200 de tineri au pornit spre Complexul Studențesc, nu înainte de a fredona imnul studenților și au explicat că pleacă”acasă pentru că veți finanța educația noastră”.
Protestul a fost organizat de Asociația Națională a Organizațiilor Studențești din România în cadrul celei de-a opta ediții a Forumului Organizațiilor Studențești, care se desfășoară în acest an la Timișoara. Reprezentanții ANOSR sunt nemulțumiți de faptul că au crescut taxele de studiu și de cămin, însă bursele sociale sunt chiar și de trei ori mai mici decât prevede legea.

1 COMENTARIU

  1. BRAVOS AZI IN TIMISOARA, MAINE INTOATA TARA! NU SANT BANI PT, EDUCATIE! LA CE NE TREBUIE SCOALA! CEI CARE NE CONDUC NU AI FACUT SCOALA PT. CA NU AU AVUT TIMP, EI AU FACUT BANI SI APOI SI-AU CUMPARAT DIPLOME!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.