Firma finului şefului PSD Timiş, obligată de Curtea de Conturi să restituie...

Firma finului şefului PSD Timiş, obligată de Curtea de Conturi să restituie banii pentru o lucrare încasată, dar nerealizată

0
DISTRIBUIȚI

euro_1

Un control al Curţii de Conturi la Primăria Lugoj a descoperit faptul că firma Technocer, a familiei finului preşedintelui PSD Timiş, Titu Bojin,  a primit bani fără să facă nimic, conform jurnaliştilor de la Redeşteptarea.  Este vorba de o reabilitare în valoare de 106.209 lei pe strada Campionilor care a fost realizată de SC Compact Product SRL. Culmea este că pentru aceeaşi lucrare,  firmei Technoceri s-ar fi plătit încă o dată contravaloarea lucrării, fără ca primului contract să i se fi adus vreo modificare. Curtea de Conturi i-a desemnat răspunzători pentru această ilegalitate pe primarul Lugojului,  pesedistul Francisc Boldea, în calitate de ordonator de credite, pe Constantin Lazăr, şef compartiment investiţii şi pe preşedintele comisiei de evaluare a ofertelor.


Firma Technocer a fost obligată să restituie banii primiţi ilegal cu o dobândă de 5,4%.

Primarul pesedist al Lugojului, Francisc Constantin Boldea, susţine că e vorba de o neînţelegere şi că a semnat raportul Curţii de Conturi cu obiecţiuni. „Pe strada Campionilor s-a lăţit strada cu patru metri şi jumătate pe o lungime de aproximativ 250 de metri, pentru parcări şi fluidizarea traficului. Ea se află într-un cartier de blocuri cu străzi înguste, prost conceput din start. Nu s-a ţinut cont că s-a lăţit strada  şi o suprafaţă unde se suprapunea parcarea în mijlocul drumului a fost considerată o singură lucrare. Firma Compact Product SRL a realizat parcările şi asfaltarea intrărilor în parcări, iar Technocer s-a ocupat de lăţirea străzii. Au fost două contracte cu termeni diferiţi, date diferite, licitaţii cu participanţi diferiţi” este explicaţia oferită de primar. El recunoaşte, însă, că firma Technocer a returnat suma imputată primăriei, cu precizarea că ea poate ataca în instanţă această impunere. „Pentru ceea ce au de plătit şi plătesc  firmele nu putem noi face contestaţie” a adăugat primarul. Technocer este campioană la contracte încheiate, în ultimul an, cu Consiliul Judeţean Timiş al naşului Bojin sau pentru realizarea de centre turistice rurale cu fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.