Timişorenii vor urmări la cinematograful „ca-n filmele americane” doar pelicule europene. Soarta...

Timişorenii vor urmări la cinematograful „ca-n filmele americane” doar pelicule europene. Soarta vechilor săli de cinema după ce vor fi preluate de primărie

0
DISTRIBUIȚI

cinema_drive-in

O singură proiecţie pe ecranul imens de la Stadionul „Dan Păltinişanu” la inaugurarea cinematografului în aer liber din Timişoara. Viceprimarul Dan Diaconu anunţă că primul film proiectat va fi destinat prichindeilor, şi anume ultima ecranizare a peliculei „Albă ca Zăpada”, iar timişorenii vor putea urmări filme artistice abia din prima săptămâna a lunii septembrie. Motivul? În acest sfârşit de săptămână continuă Festivalul de Operă şi Operetă, iar municipalitatea nu vrea să-i facă concurenţă cu noul cinematograf pe care-l va inaugura.


Dan Diaconu a declarat, pentru PRESSALERT.ro, că filmul este oferit de Centrul Cultural German și va fi proiectat la ora 11. Viceprimarul Timişoarei le transmite cetăţenilor că la cinematograful în aer liber vor putea viziona în proporţie de 99 % doar filme europene pentru că „parteneriatele pe care le avem sunt, în general, cu Centrele Culturale Francez, German şi Spaniol, de unde primim spre difuzare filme europene. Nu intenţionăm să intrăm într-o competiţie cu cinematografele comerciale, ci să le oferim timişorenilor filme pe care în mod normal le văd mai rar la cinematograf”.

Dan Diaconu a precizat că oraşul de pe Bega va avea nu doar un cinematograf în aer liber, ci şi o cinematecă, după ce toate cinematografele de stat vor fi administrate de Primăria Timişoara, şi nu de RADEF. În acest sens, municipalitatea a trimis o adresă către RADEF în care solicită predarea cinematografelor de stat din oraş. Viceprimarul Timişoarei este convins că în cel mult două luni, acestea vor fi administrate de municipalitate şi deja a găsit soluţii ca să le pună în valoare. „Soluţiile vin tot din zona culturală. Cinema Studio sau Timiş vor deveni cinematecă. În locul în care va fi cinematograful oraşului nu se vor pune pe ecran neapărat ultimele hit-uri şi producţii ale Hollywood-ului, ci dimpotrivă, filme de artă şi de cultură şi mari producţii cinematografice care se pot proiecta într-o astfel de cinematecă. Iar alte două cinematografe vor deveni sală de teatru pentru că este nevoie foarte mare la Teatrul German şi Maghiar de o nouă scenă şi vrem să ne ţinem de promisiune”, a explicat, astăzi, viceprimarul Dan Diaconu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.