Trei mine antitanc, detonate de pirotehnişti direct pe tronsonul de autostradă Lugoj...

Trei mine antitanc, detonate de pirotehnişti direct pe tronsonul de autostradă Lugoj – Deva

0
DISTRIBUIȚI

detonare mina antitanc

Trei mine antitanc, găsite de muncitorii care lucrează la tronsonul de autostradă Deva Lugoj, au fost detonate de pirotehnişti în locul unde au fostdescoperite deoarece exista pericol de explozie fiecare dintre ele conţinând aproximativ şase kilograme de trotil.

„Cele trei mine antitanc au fost descoperit în urma lucrărilor executate în scopul realizării autostrăzii Lugoj – Deva. Este vorba despre trei mine antitanc, tip MAT – 46 N, cu focosul, conţinând aproximativ şase kilograme de trotil, armat, având forma unor discuri cu un diametru de 40 de centimetri.


Mai mult, muniţiile aveau şi caracteristice unor mine antipersonal fiind realizate din metal. Echipa de pirotehnicieni a concluzionat că muniţiile nu pot fi ridicate în siguranţă motiv pentru care a decis distrugerea lor la locul descoperiri. Terenul din jurul minelor antitanc a fost blurat, prin construirea unor diguri cu o înălţime de aproximativ un metru, realizate din câteva zeci de saci cu nisip, amplasaţi de o echipa de pompieri de la Detaşamentul din Deva », a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, căpitanul Anemona Doda.

Potrivit acesteia, pentru distrugerea celor trei mine antitanc a fost utilizată o cantitate de un kilogram şi jumătate de trotil.

Din motive de siguranţă, proprietarii, unei locuinţe aflate la aproximativ 200 de metri de locul distrugerii au fost sfătuiţi de o echipa de jandarmi să nu iasă din casă în intervalul operaţiunilor de asanare, în timp ce, circulaţia, pe drumul judeţean care face legătura între Brănişca şi Bretea Mureşană, a fost restricţionată pe perioada detonărilor de un echipaj de poliţie.

De asemenea, transportul energiei electrice prin reţeaua de înaltă tensiune, a fost întrerupt pe timpul distrugerilor, întrucât acestea se desfăşurau la aproximativ 50 de metri de un stâlp de curent.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.