Trei români au murit într-un accident de autocar în Ungaria UPDATE 2...

Trei români au murit într-un accident de autocar în Ungaria UPDATE 2 Un avion militar a plecat la Budapesta

0
DISTRIBUIȚI

ambulanta-urgenta1-700x523

Trei persoane au murit şi 33 au fost rănite într-un accident rutier produs în această dimineaţă pe autostrada M5 din Ungaria. Printre răniţi se află şi cetăţeni români, dar şi bulgari, sârbi şi turci. 18 persoane sunt grav rănite. Din primele informații în accident au fost implicate, în total nouă autovehicule. Potrivit ultimelor informații, cele trei persoane care au murit sunt români, informează Digi24 TV. Identitatea persoanelor decedate nu a fost comunicată încă. La fața locului au fost trimise ambulanțe, dar și echipaje de descarcerare. Sunt așteptați și reprezentanți consulari de la mai multe ambasade.

UPDATE Ambasada României la Budapesta s-a autosesizat cu privire la gravul accident de circulație, care a avut loc astăzi în jurul orei 5.40, ora locală, pe autostrada M5, pe direcţia Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule, printre care şi un microbuz cu număr de înmatriculare românesc, informează MAE, într-un comunicat citat de Mediafax.

„Din primele informaţii obţinute de misiune, este vorba de 3 persoane decedate şi 18 persoane rănite. Se pare că atât persoanele decedate, cât şi cele rănite sunt cetăţeni români. Ambasada României a întreprins de îndată demersuri pe lângă autorităţile statului de reşedinţă pentru a obţine informaţii cu privire la acest eveniment nefericit.


Consulul României la Budapesta şi ataşatul de interne se află în acest moment la locul accidentului, beneficiind de sprijinul autorităţilor ungare”, menţionează MAE. Misiunea diplomatică a României la Budapesta este în legătură permanentă cu autorităţile din ţara de reşedinţă referitoare la acest accident. Ambasada României la Budapesta este pregătită să acorde asistenţă şi protecţie consulară în limita competenţelor legale.

UPDATE 2 Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat că o aeronavă militară pleacă la Budapesta, la ora 13.30, cu o echipă medicală coordonată de Raed Arafat pentru a evalua răniţii accidentului din Ungaria, scrie Mediafax. Ministrul Sănătăţii a declarat că s-a constituit o celulă de criză a cărui coordonator este Ministerul Afacerilor Externe. „S-a luat decizia să se constituie rapid un colectiv de medici, care să fie coordonat de Raed Arafat şi care să plece cu o aeronavă militară la Budapesta”, a susţinut Nicolăescu. El a mai precizat că la Budapesta echipa medicală va consulta pacienţii în cele 5 spitale în care sunt internaţi cei 18 răniţi, fiind realizată o evaluare pentru fiecare rănit în parte.

Un anunţ referitor la plecarea spre Budapesta a aeronavei militare cu echipa medicală a făcut şi premierul Victor Ponta. Cele 18 persoane rănite în accidentul din Ungaria sunt internate în cinci spitale, unele dintre acestea fiind în stare gravă, un avion militar urmând să plece la Budapesta pentru un eventual transfer al pacienţilor, a declarat secretarul de stat Raed Arafat. „În urma evaluării situaţiei, din dispozitia primului ministru, este pus la dispoziţie un avion Spartan, care se va deplasa la Budapesta, în vederea evaluării situaţiei şi a unui eventual transfer de pacienţi către România”, a spus secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat. Avionul va avea la bord un echipaj SMURD, iar misiunea va fi coordonată de Raed Arafat. Secretarul de stat a precizat că Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Externe, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării Naţionale menţin legătura permanent, astfel încât misiunea să fie coordonată eficient şi să fie acordat ajutorul necesar românilor implicaţi în accident. Totodată, la faţa locului se ţine legătura cu ataşatul de afaceri interne, precum şi cu consulul României la Budapesta

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.