Vara a „topit” prețurile apartamentelor în Timișoara. Cu cât s-au ieftinit în...

Vara a „topit” prețurile apartamentelor în Timișoara. Cu cât s-au ieftinit în ultimele 30 de zile

0
DISTRIBUIȚI

blocuri

Căldura pare să fi topit prețul aprtamentelor scoase la vânzare în Timișoara. Chiar dacă sunt cu un procent mai scumpe decât în aceeași perioadă a anului trecut, luna iulie a adus în orașul nostru scăderi de preț comparativ cu luna precedentă.

În Timişoara, preţul locuinţelor vechi şi noi scoase la vânzare în ultimele 30 de zile sunt mai ieftine cu 0,5% față de luna trecută.


Preţul mediu solicitat de proprietari este de 793 de euro pe metru pătrat util, arată analiștii imobiliari. Potrivit specialiștilor, tonul scăderilor de preț a fost dat de proprietarii de apartamente noi. ”Declinul înregistrat de Timişoara în decursul lunii iulie, a fost dictat mai ales de evoluţia segmentului nou, unde s-a consemnat o scădere de 1% a preţului solicitat. Proprietarii de apartamente vechi şi-au redus pretenţiile cu 0,4%”, a explicat Daniel Crainic, specialist imobiliar. Astfel, garsonierele s-au ieftinit luna trecută de la 841 la 825 euro pe metru pătrat, în timp ce preţul mediu pentru apartamentele vechi cu două camere a fost de 816 euro/mp. Doar preţul locuințelor cu trei camere a rămas stabil în jurul valorii de 765 euro/mp. La nivel naţional, a mai arătat Crainic, apartamentele s-au ieftinit cu 2,1% în luna iulie, de la 934 euro/mp, la 914 euro/mp, în ultimul an, preţurile apartamentelor din România înregistrând un declin de 6,3%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.