Veşti proaste pentru cuplurile care îşi doresc un copil: Ministerul Sănătăţii a...

Veşti proaste pentru cuplurile care îşi doresc un copil: Ministerul Sănătăţii a oprit programul de fertilizare in vitro

1
DISTRIBUIȚI

analize_cancer__test

Doi ani a ţinut programul de fertilizare in vitro al Ministerului Sănătăţii. Sute de familii din partea de vest a ţării trebuie să plătească bani grei la privat pentru că Ministerul Sănătăţii a decis să nu mai acorde niciun leu cuplurilor cu probleme de fertilitate. În Timişoara, astfel de proceduri se pot realiza doar în două centre private, deşi medicii de la Maternitatea „Bega” aşteaptă de luni întregi un răspuns favorabil de la minister ca să redeschidă Centrul de Fertilitare in Vitro.

Statul român ar fi trebuit să deconteze 1.500 de euro din costul total al procedurii, care se ridică la aproape 3.000 de euro, o sumă pe care multe cupluri nu şi-o permit.


Mai ales că trebuie să facă mai multe fertilizări in vitro pentru că şansele de reuşită sunt de doar 30 %. Florin Dorneanu, medic la o clinică privată de reproducere umană asistată din Timişoara, ne-a declarat că a primit un ordin de la Ministerul Sănătăţii prin care a fost anunţat că nu mai există bani pentru cele 35 de dosare depuse în acest an, care se află pe lista de aşteptare. Potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Sănătăţii, în perioada iulie 2011 – august 2012, la Timişoara au fost depuse 179 de dosare pentru programul de fertilizare in vitro, însă 33 au fost refuzate. În total, în aceeaşi perioadă au fost realizate 88 de fertilizări in vitro și s-au născut prin această procedură şapte copii.

1 COMENTARIU

  1. O solutie pentru cuplurile interesate ar fi sa apeleze la specialistii din Szeged – am auzit ca ar fi simtitor mai eiftin decat la Timisoara (nu bag mana in foc, dar merita verificat).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.