Vinul de Recaș, îndulcit de caniculă. Câte sticle de vin din Banat...

Vinul de Recaș, îndulcit de caniculă. Câte sticle de vin din Banat vor ajunge pe mesele din România și din străinătate

0
DISTRIBUIȚI

struguri recas6

Căldura mare face vinul bun anul acesta în Banat – cel puțin, asta e concluzia “la primă mână” dacă e să cercetăm recolta de struguri de anul acesta din cea mai mare podgorie din Vestul țării. Viticultorii care păstoresc cele 900 de hectare roditoare spun că anul acesta se așteaptă la una din cele mai bogate recolte de struguri din toate timpurile, cu o producție de cel puțin 10 tone la hectar.

Cu o producție mai mare cu un sfert decât în anii trecuți, viticultorii spun că vremea a ținut cu ei. Ca niciodată,  dealurile și colinele de aici nu au fost afectate nici de ploi, nici de secetă. Însă aceasta este o parte din rețeta unui vin apreciat în toată România. La asta se adaugă solul bun, tehnologia de ultimă generație și grija cu care s-a tratat pe în sezon fiecare butaș de viță de vie.


”Strugurii din prodicția acestui an au o calitate excepțională. Soarele i-a îndulcit.  Datorită condițiilor climatice din acest an – am avut o vară foarte călduroasă  – strugurii s-au copt frumos și foarte dilci, iar debutul de toamnă cu temperaturi moderate ne ajută suplimentar  în timpul recoltării pentru că face ca să nu se evapoere aromele din boabe”, a explicat Ioan Georgiu, directorul general al Cramelor Recaș.

struguri recas4

Recoltarea strugurilor se va încheia pe la mijlocul lui septembrie, iar rodul pământului va umple, spune producătorul, între 8 și 9 milioane de sticle cu vin. ”Vom avea vinuri cu o calitate excelentă, indiferent de sortiment. În urma căldurii din vară s-a acumulat mult zahăr în boabe – între 190 și 250 grame de zahăr per litru de must. Acest lucru ne va ajuta să obținem, vinuri cu o calitate superioară”, a mai spus Georgiu. Jumătate din vinurile produse la Recaș vor ajunge pe mese din străinătate. Un procent de 50% din vinurile exportate pleacă spre Statele Unite și Marea Britanie, iar restul în țările UE, dar și în Rusia și țări asiatice precum China, Japonia, Coreea de Sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.