Viorica Dumitru, DSP Timiş: “Viaţa copiilor care învaţă la Colegiul Naţional C....

Viorica Dumitru, DSP Timiş: “Viaţa copiilor care învaţă la Colegiul Naţional C. D. Loga este pusă în pericol”

0
DISTRIBUIȚI

cd_loga

Primăria Timişoara nu se grăbeşte să înceapă lucrările de reparaţie a acoperişului clădirii în care funcţionează Colegiului Naţional „C. D. Loga”, deşi, în orice moment acesta poate să cadă peste elevi şi profesori. Viceprimarul Dan Diaconu afirma, ieri, pentru PRESSALERT.ro că lucrările vor începe în această toamnă, dacă va fi vreme bună, în cazul în care nu vor fi amânate pentru primăvara anului viitor.


Viorica Dumitru, directorul adjunct al DSP Timiş, a atras atenţia, astăzi, că „nu au fost finalizate lucrări de reparaţii la nivel de planşee sau acoperişuri, ceea ce pune în pericol sănătatea şi viaţa copiilor. Şi mă refer la Colegiul Naţional «C. D. Loga», unde sunt necesare lucrări ample la nivelul acoperişului”.

În urma controalelor efectuate la aproape 200 de şcoli şi grădiniţe din judeţul Timiş de către o comisie mixtă, la ordinul prefectului, s-a constatat că în anul şcolar următor mulţi elevi din mediul rural vor merge la toaletă tot în “fundul grădinii”, iar alte unităţi de învăţământ nu s-au racordat la reţeaua de apă, deşi există apă curentă în localitate. „Am verificat 185 de şcoli şi grădiniţe. 43 de şcoli din mediul rural nu au autorizaţie de funcţionare. Există câteva unităţi de învăţământ care la ora actuală nu sunt pregătite pentru începerea anului şcolar, aşa cum este şcoala din comuna Leucuşeşti sau din satul Percosovo”, a declarat Viorica Dumitru. Aurelian Sima, inspector şcolar adjunct, spune că autorităţile locale sunt cele care se ocupă de administrarea clădirilor în care funcţionează şcolile şi în acest sens le-a solicitat directorilor să se pună bine cu primarii ca să primească bani pentru repararea unităţilor de învăţământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.