ALERTĂ Anchetă după ce doi bebeluși, născuți la aceeași maternitate, au murit...

ALERTĂ Anchetă după ce doi bebeluși, născuți la aceeași maternitate, au murit inexplicabil în mai puțin de 24 de ore

0
DISTRIBUIȚI

bebelus_spital

Polițiștii au început o anchetă după ce în mai puţin de 24 de ore, a survenit decesul a doi nou-născuţi de trei şi respectiv şase zile, născuţi şi internaţi în Spitalul „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara.

Tatăl băieţelui de trei zile care a decedat la Spitalul „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara, Alin Buruiană, susţine că micuţul a primit nota 10 sâmbătă  când s-a născut. „Era al treilea copil al familie, un băieţel pe care ni l-am dorit. Ceilalţi copii au 13 ani băiatul şi 11 ani fetiţa şi abia am aşteptat un bebeluş în familie. Soţia mea a născut natural sâmbătă dimineaţa şi copilul a primit nota 10 la naştere. Duminică atunci când soţia a mers să alăpteze băiatul i s-a spus că e la Terapie Intensivă, însă nimeni nu i-a oferit detalii legate de motivul pentru care avea nevoie de îngrijiri speciale. Medicul care a decis transferarea la Terapie Intensivă terminase grada şi a plecat acasă, aşa că asistentele mi-au spus să vin luni dimineaţa să vorbesc cu medicul.


Luni dimineaţă când am ajuns la spital am fost anunţat că băiatul a decedat. Nu mi s-au oferit detalii legate de complicaţii. Mi s-a spus că a avut tratament pentru inimă şi apoi că era sub tratament pentru plămâni. Cum a ajuns de la nota 10 în situaţia asta nu-mi pot da seama. Am cerut autopsie, iar medicul de aici de la spital a spus ca a observat nu ştiu ce vânătaie nu ştiu unde şi a anunţat poliţia pentru ca băiatul să fie autopsiat de medicii legişti de la Deva. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi familia unei fetiţe de şase zile care decedat câteva ore mai devreme decât băiatul meu. Eu vreau răspunsuri pentru că mă tem că au greşit ei ceva, ori nu i-au aspirat bine căile respiratorii după naştere, ori l-au scăpat pe jos. Sunt atâtea variante şi nimeni nu ne dă niciun răspuns”, a spus tatăl copilului.

Conducerea spitalului susţine că a început o anchetă internă şi aşteaptă rezultatul autopsiilor pentru a stabili dacă sesizează mai departe Colegiul Medicilor.

„În cauză a fost întocmit dosar de cercetare investigaţiile continuând sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara în vederea stabilirii cauzelor decesului celor doi nou-născuţi, în cauză fiind dispusă  efectuarea necropsiei cadavrelor”, a declarat, astăzi, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, inspectorul principal Bogdan Niţu.

Șeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara, medicul legist Dan Mărculescu a anunțat că „se efectuează necropsia, iar probele vor fi trimise pentru analiză la Timişoara. Numai când vom avea rezultatele vom putea spune dacă decesul celor doi bebeluşi este suspect”,

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.