Aleșii locali s-au luat la harță din cauza stadionului pentru echipa de...

Aleșii locali s-au luat la harță din cauza stadionului pentru echipa de rugby: „Dacă la noi nu se poate, mergem pe Cluj Arena” UPDATE Ce spune Orza

1
DISTRIBUIȚI
RUGBY04_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Problema nerezolvată a stadionului pe care echipa de rugby RCM UVT Timişoara să îşi joace meciurile din cupele europene şi nu numai a stârnit discuţii în plenul Consiliului Local de ieri. Consilierul PNȚCD Adrian Orza le-a atras atenţia aleșilor că în alte oraşe ale ţării se joacă rugby pe stadioane pe care evoluează şi echipe de fotbal.

Discuţia a început de la propunerea viceprimarului Traian Stoia, care a înaintat un amendament potrivit căruia echipa de rugby să primească 500.000 de lei în plus faţă de cele 2 milioane de lei votate de consilierii locali în primăvară. Amendamentul a trecut, dar apoi a început discuţia despre stadion. “Legat de performanţele deosebite pe care le-a obţinut echipa de rugby, sper să i se permită să joace pe stadionul «Dan Păltinişanu» meciurile din cupele europene. Adică în celelalte oraşe ale ţării se poate lucrul ăsta pentru o echipă de rugby care rade tot la ora actuală, şi la noi nu?”, a intervenit fostul viceprimar Adrian Orza. Acesta se referea la Cluj Arena, unde joacă şi echipa de fotbal a Universitătii Cluj, dar şi echipa de rugby şi cea de fotbal american din oraş.

Consilierul PSD Radu Ţoancă, desemnat din partea CLT în structura echipei de rugby după ce aceasta s-a reorganizat ca ONG în primăvară, a spus că echipa va merge pe Cluj Arena dacă nu va fi lăsată pe „Dan Păltinişanu”. „Lasă că dacă nu se poate, mergem pe Cluj Arena, pentru că acolo ne lasă să jucăm în cupele europene. La Londra se poate, la Cluj se poate, la noi nu”, a spus Ţoancă, arâtându-le pisica colegilor săi din CLT. Primarul Nicolae Robu a spus că echipa de rugby poate fi primită să joace pe „Dan Păltinişanu” meciurile din cupele europene, dar nu şi pe cele din campionat. „Stadionul aparţine Consiliului Judeţean Timiş, după câte ştiu există o aprobare dată pentru cupele europene, dar nu şi pentru alte meciuri pentru că noi trebuie să recunoaştem că nu avem un stadion care să reziste, din păcate. Englezii au, şi Clujul are două stadioane, ăştia suntem”, a spus Robu.


RCM Timişoara a pierdut șansa de a juca în această toamnă în Amlin Challenge Cup deoarece nu are un stadion pentru aceatsă competiție. Promisiunea, din febra campaniei, a primarului că rugbyștii vor juca pe stadionul CFR a rămas doar la stadiul de fapte.

RCM joacă în Ronaţ, pe Stadionul „Gheorghe Răşcanu”, fost Electromotor. Condiţiile sunt precare şi stadionul nu îndeplineşte condiţiile necesare pentru cupele europene. RCM Timişoara a dorit să joace pe Stadionul CFR, pe care să îl refacă pe proprie cheltuială şi să îl aducă la standardele unei competiţii de anvergură. Stadionul aparţine însă Regionalei CFR, Divizia Infrastructură, iar cei de la rugby aşteptau ca arena să treacă în proprietatea Primăriei Timișoara pentru a face investiţii serioase. Cu toate intervenţiile lui Nicolae Robu la Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor, stadionul a rămas la Regională. Pentru rugbyşti mai rămăsese varianta „Dan Păltinişanu”, însă CJT i-a refuzat pe motiv că s-ar strica gazonul, după cum declara Titu Bojin, pentru PRESSALERT.ro.

UPDATE Fostul viceprimar Adrian Orza a amintit, astăzi, în cadrul conferinței de presă a PNȚCD, de vremurile când echipa de rugby se zbătea în sărăcie şi a bătut obrazul politicienilor din Timişoara, pe care îi acuză că sunt prieteni cu echipa de rugby doar la bine, acum că galben-albaştrii sunt campioni. „Dacă a putut să cânte Shakira, cred că se poate juca şi rugby pe Stadionul „Dan Păltinişanu”. RCM are nişte rezultate excepţionale, mulţi au uitat de perioada în care echipa era la un pas de a fi desfiinţată. Îmi aduc aminte când m-a sunat Borzaş şi m-a întrebat dacă municipalitatea poate să ajute echipa să nu se desfiinţeze. Echipa era pe butuci, unii au uitat vremurile alea, acum toţi sunt prieteni cu campionii”, a spus Orza.

Consilierul local insistă ca echipa de rugby să joace pe „Dan Păltinişanu”. „Au ajuns să joace în cupele europene, trei meciuri vor fi desfăşurate, de ce nu pe Dan Păltinişanu? Ar veni foarte multă lume, nu cred că gazonul va fi pus în pericol după desfăşurarea a trei meciuri, nu sunt absurd, ştiu cu ce se mănâncă rugby-ul, înţeleg punerea la dispoziţie a stadionului pentru desfăşurarea meciurilor din campionat. Dar e o mare oportunitate, aceşti băieţi minunaţi au obţinut-o cu multă muncă, dăruire şi cu multă modestie. Au ridicat la rang de adevăr acel logo, „noi nu ne dăm rotunzi”. Oraşul trebuie să le mulţumească, inclusiv să le ofere stadionul, aşa cum au făcut cei de la Cluj, care nu au o echipă la fel de puternică ca a noastră. Radu Ţoancă a ameninţat, ieri, că echipa va merge la Cluj. Sper să nu ajungă la varianta de a juca în Ronaţ sau în alt oraş. Trebuie să le oferim un stadion la cheie pentru un eveniment de ţinută. Sunt convins că va veni foarte multă lume pe stadion, mii şi mii de oameni, e o şansă foarte importantă să se promoveze din nou în Timişoara prin aceste meciuri rugby-ul în rândul tinerilor şi al populaţiei”, a mai precizat Orza.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.