Atac asupra unui cămin studenţesc în Nigeria: cel puţin 40 de persoane...

Atac asupra unui cămin studenţesc în Nigeria: cel puţin 40 de persoane au fost ucise

0
DISTRIBUIȚI

 Boko-Haram1

Cel puţin 40 de persoane au fost ucise ieri dimineaţă în cursul unui atac al grupului islamist Boko Haram asupra unui cămin studenţesc al unui colegiu din nord-estul Nigeriei.  Acest atac realizat duminică dimineaţă este cel mai recent dintr-o listă care se întinde pe ultimii patru ani.


Acesta s-a produs în oraşul Gubja (la 30 de kilometri de Damataru, capitala statului Yobe), scrie Mediafax. „Avem acum 40 de corpuri care au fost transportate la morgă după atac şi este vorba, într-adevăr, de studenţi de la Colegiul de Agricultură din Gbuja”, a declarat un responsabil al spitalului din Damaturu, aflat sub anonimat. Anterior, un bilanţ iniţial raporta 28 de morţi.

„Teroriştii Boko Haram” au pătruns în colegiul de Agricultură şi „au tras asupra studenţilor” în timp ce dormeau, a declarat purtătorul de cuvânt militar al statului, Lazarus Eli. Statul Yobe a fost scena unor atacuri violente în ultimele luni împotriva studenţilor, toate realizate de Boko Haram. Cel mai grav atac până în prezent s-a produs în iulie în oraşul Mamudo unde islamiştii au lansat grenade şi au deschis focul asupra căminelor, ucigând 41 de persoane, în special studenţi.

Foto: alertnaija.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.