Atac de noapte la palmieri: cum a fost aproape dezrădăcinat unul dintre...

Atac de noapte la palmieri: cum a fost aproape dezrădăcinat unul dintre cei mai păziți pomi din Timișoara GALERIE FOTO UPDATE Ce au găsit polițiștii la fața locului

3
DISTRIBUIȚI
palmier ucis03
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Nici nu s-a terminat bine vara, că au și început atacurile la probabil cei mai celebri arbuști din România în sezonul trecut – palmierii din Timișoara. Și nu este vorba de data asta despre remarcile pe care le-au schimbat pedelistul Alin Popoviciu și șeful de la Horticultura Andrei Drăgilă, ci de un atac fizic. Unul dintre pomi a fost lovit și dezrădăcinat aproape azi-noapte, după ce, conform spuselor unor martori, un șofer neatent a intrat direct pe porțiunea unde aceștia sunt plantați, doborând și un semn de circulație.

La momentul la care au fost aduși și sădiți pe bulevardul I.C. Brătianu, primarul Nicolae Robu a fost contestat pentru acest proiect, iar inițiativa lui l-a făcut celebru în toată țara, fiind comparat cu Radu Mazăre, alt primar îndrăgostit de investiții exotice. Din cauză că, chiar în prima noapte, oamenii străzii au dat năvală peste arbuști, primăria a detașat un grup serios de polițiști comunitari să stea de strajă la palmieri, în schimburi. Asta, în condițiile  în care aceștia se plângeau că nu mai puteau face față problemelor din oraș din cauză că nu au destui oameni.


Incidentul de azi-noapte este al doilea act de vandalizare de la apariția palmierilor în Timișoara.

UPDATE Potrivit IPJ Timiș, persoana care a lovit palmierul conducea un Mercedes cu număr de înmatriculare austriac, iar după incident a lăsat mașina și a fugit. Polițiștii care au venit la fața locului au ridicat autoturismul, iar șoferul are la dispoziție 24 de ore să se prezinte și să declare fapta. Acesta va fi sancționat, în funcție și de ceea ce va spune că a făcut. În cazul în care nu vine la poliție, acestuia i se va reține permisul de conducere timp de 30 de zile.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.