Bani de la Guvern pentru achiziţionarea unui tomograf la Spitalul de Copii....

Bani de la Guvern pentru achiziţionarea unui tomograf la Spitalul de Copii. Ce semnal de alarmă trage Sorin Grindeanu

0
DISTRIBUIȚI

sorin grindeanu mic

Veşti bune pentru prichindeii internaţi la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara. Guvernul a alocat încă 500.000 de lei pentru realizarea noului corp de clădire al instituţiei, plus încă 500.000 de euro pentru achiziţionarea unui tomograf performant. Pesedistul Sorin Grindeanu, cel care s-a angajat că Spitalul de Copii va avea un nou corp de clădire, a reafirmat, astăzi, că reprezentanţii municipalităţii ar fi putut să se mişte mai repede astfel încât licitaţia să fi fost ridicată pe SEAP mai repede.


Deputatul a adăugat că atât parlamentarilor de Timiş, cât şi lui Titu Bojin şi lui Nicolae Robu le va fi „de două ori mai greu să convingem guvernanţii să aloce alte fonduri pentru anul 2014, în condiţiile în care nu am fost în stare să-i cheltuim pe cei pe care i-am primit în acest an”.

Viceprimarul Timişoarei, Dan Diaconu, afirma pentru PRESSALERT.ro că şi municipalitatea va aloca 500.000 de euro astfel încât să se poată achiziţiona un tomograf la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”. Deputatul Sorin Grindeanu este, însă, de părere că milionul de euro strâns de la Primărie şi de la Guvern este suficient pentru achiziţionarea a cel puţin două tomografe, nu doar unul, în condiţiile în care în celelalte ţări din Uniunea Europeană un astfel de echipament costă în jur de 300.000 – 350.000 de euro. „Voi urmări foarte atent modul în care aceste sume vor fi cheltuite. La privaţi, un tomograf costă în jur de 350.000 de euro, dar când e vorba să achiziţionăm unul pentru un spital, costă cam un milion de euro. Nu ştiu de ce aparatura medicală se achiziţionează în România la preţ dublu decât în alte ţări şi ne mirăm că nu merge sistemul de sănătate”, a conchis pesedistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.